El casteller "groc terrós" i la vedella maleïda

Vuitena edició de la Festa de la Vedella a Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú és la capital de la Comarca del Garraf, situada a mig camí de les principals àrees metropolitanes (40 km de Barcelona i 45 de Tarragona), amb una extensió total de 33,5 km2 i una població de 62.000 habitants.La colla castellera de la població son els Bordegassos de Vilanova,la colla de la camisa "groc-terrós".Aquesta colla ha assolit castells de nou a finals dels 90,malgrat que ara passi per un moments no tant bons,la seva vida social és molt intensa.
Els Bordegassos celebren aquesta festa tan particular des del 2001,en plena crisi de les vaques boges, la comissió de Carnaval de l'entitat va proposar aquesta activitat com a dia de presentació del programa d'actes. La bona acollida d'aquesta iniciativa va donar ales a que la festa tingués continuïtat i, fins i tot, amb el pas del temps hagués de sortir del local de la colla per obrir-se a la ciutat i donar cabuda a tothom qui ho desitgi.

Aquest dissabte 7 de juny al parc de Ribes Roges viurà una diada festiva en que la colla organitza activitats durant tot el dia al voltant de la cocció d'una vedella sencera. Durant el matí, les activitats estaran adreçades a la canalla.
Els més menuts de la colla, juntament amb la canalla dels Castellers de Barcelona, entre d'altres. El punt culminant de la festa arriba al vespre, amb un sopar popular que de mitjana reuneix més de 300 persones a les pistes del parc.

A les vuit del matí de dissabte s'encendrà el foc i tan bon punt hi hagi brases s'iniciarà la cocció de l'animal, que s'allargarà fins al vespre. Al matí es disputaran els tradicionals campionats esportius infantils entre canalla de diferents colles, seguits d'una gimcana. En acabat, les activitats acabaran a la platja i amb un dinar de germanor.

La tarda està reservada a les activitats socials més internes, amb campionats esportius adreçats a la gent de la colla i amics. El sopar, aproximadament a partir de les nou del vespre a les pistes esportives de Ribes Roges. En acabat, després de sortejos varis, hi haurà un final de festa amb ball.

Per més informacions:Bordegassos de Vilanova
e-mail: bordegassos@bordegassos.org
Web: www.bordegassos.org

Horari: 07:00h a 23:59h
Tipus d'activitat: Festes populars
Organitza: Bordegassos de Vilanova
LLoc: parc de Ribes Roges
Ciutat: Vilanova i la Geltrú
Telèfon: 93 893 02 66