FIRA TRANSFRONTERERA I DE LA RETIRADA

Una revetlla especial
Molló és un municipi situat al nord-est de la comarca del Ripollès, a la demarcació de Girona. Per la seva configuració física, el muncipi forma part de l'anomenada Vall de Camprodon, a la capçalera del riu Ritort, afluent del Ter. El terme limita al nord amb el municipi de Prats de Molló-La Presta (Vallespir, França), a l'est i al sud amb el municipi de Camprodon, i a ponent amb els termes de Llanars i Setcases. El municipi té una extensió de 43 Km quadrats i està format per nou entitats de població. Els pobles de Molló i Espinavell (de població agrupada), el llogarret de Fabert, i els veïnats de Ginestosa, Els Grells, Can Solà, Moixons, El Riberal i Favars (de població disseminada en masos i caes rurals).
El cap de setmana del 22 i 23 de junt tindrà lloc a Molló aquesta recreació històrica commemorativa de la darrera guerra civil espanyola, programant un seguit d’activitats entre les que destaquen fira d’artesans i de productes del Pirineu, excursions guiades, soroll de sirenes i repicament de campanes, escenificació de l’entrada de les tropes franquistes al poble, balls tradicionals, xerrades i conferències i fins i tot un recital de cançons i poemes patriòtics. Aquesta proposta de caire històric es complementa amb l’acte de rebuda de la Flama del Canigó, la lectura del Manifest i la tradicional revetlla de Sant Joan.

El programa d'actes inclou :
Diumenge, 22 de juny:

A partir de les 10 hores, i durant tot el dia, a la Plaça Major i carrers adjacents: FIRA D’ARTESANS I DE PRODUCTES DE BANDA I BANDA DEL PIRINEU

A mig matí, pels carrers del poble: HISSADA DE LA BANDERA A L’AJUNTAMENT VELL I ESCENIFICACIÓ DELS REPUBLICANS EN RETIRADA

A les 16’30 hores: SOROLL DE SIRENES I REPICAMENT DE CAMPANES

Durant la tarda, pels carrers del poble: ESCENIFICACIÓ DE L’ENTRADA DE LES TROPES NACIONALS AL POBLE, CANVI DE BANDERA A L’AJUNTAMENT VELL.

A les 19 hores, a la Sala Polivalent: XERRADA SOBRE LA RETIRADA I VIVÈNCIES I EXPERIÈNCIES PERSONALS amb veïns i veïnes de Molló i rodalies.

A les 21 hores: TOC DE SILENCI

Dilluns, 23 de juny:

A partir de les 10 hores, i durant tot el dia, a la Plaça Major i carrers adjacents: FIRA D’ARTESANS I DE PRODUCTES DE BANDA I BANDA DEL PIRINEU

A les 11 hores, Sala Polivalent: XERRADA per definir.

A les 11,30 hores, a la Plaça Major: TALLER PER A INFANTS: “Fem-nos el fulard de la Flama del Canigó” a càrrec de Fundació Embat Cultural-Flama del Canigó.

A les 12,30 hores, a la Plaça Migjorn: GLOSES I BALLS TRADICIONALS a càrrec de Fundació Embat Cultural-Flama del Canigó.

A les 13,30 hores, a la Plaça Migjorn: DINAR POPULAR DE LA FLAMA (Tiquets: 12 euros. Venda anticipada a l'Ajuntament de Molló (972740387) i a l'Ateneu La Central, de Vic (938867293).

A les 16 hores, al Coll d’Ares: ACTE DE REBUDA DE LA FLAMA PROCEDENT DE LA PICA DEL CANIGÓ

Seguidament, a Coll d’Ares: CANÇONS I POEMES PATRIÒTICS D'ARREU DELS PAÏSOS CATALANS a càrrec de Fundació Embat Cultural-Flama del Canigó.

A les 17 hores, a la Casa de la Vila: RECEPCIÓ A CÀRREC DE LES AUTORITATS MUNICIPALS DE LA FLAMA DEL CANIGÓ.

Seguidament: LECTURA DEL MANIFEST DE SANT JOAN-FLAMA DELS PAÏSOS CATALANS 2008 I CANT DELS SEGADORS.

A les 21 hores, davant de la Casa de la Vila: FOGUERA DE SANT JOAN
A les 21’30 hores, a la Plaça Migjorn: SOPAR DE CARMANYOLA

A les 23 hores, a la Plaça Migjorn: REVETLLA DE SANT JOAN amb el Grup Crema Catalana.

Organitza: Ajuntament de Molló i Eixmedia.

Col•labora: Fundació Embat Cultural-Flama del Canigó, Associació Cultural Juvenil de Molló i establiments del municipi.