39 anys dels Castellers de Barcelona...ve valen una copa!!!

Castells i còctels al Passeig del Born
Diumenge els Castellers de Barcelona celebren el seu 39è. aniversari...per molts anys i Felicitats !!!
En motiu d'això hi ha previstes dues diades castelleres:

Diumenge 15 a les 12.00 a Plaça Sant Jaume amb Minyons de Terrassa i la Colla Vella dels Xiquets de Valls (la forta,castellerament parlant..)

La de vigília al Passeig del Born amb els Castellers de Cornellà el dissabte 14 a les 18.00 (aquesta és la gastronòmicament interessant !!!)


El Passeig del Born és un espai molt especial,es correspon amb un antic passeig medieval on s’hi celebraven torneigs, festes i tota mena d’activitats ciutadanes, entre elles les fires de l’argenteria i del vidre, entre els segles XIII i XVII. Es conserven poques cases d’aquella època (la més interessant la casa Meca, ben restaurada). La major part de la resta van ser reformades o reconstruïdes durant els segles XVIII i principis del XIX, però conserven el regust medieval, que es fa palès a les voltes que comuniquen el passeig amb els antics carrerons. Són els arcs dels Tamborets, de la Bufanalla, de la Formatgeria i de Dusai.
En un dels extrems del passeig hi trobem la Basílica de Santa Maria del Mar,És, sense cap mena de dubte, el monument per excel·lència del gòtic barcelonès i centre religiós i civil del barri de la Ribera que durant el segle XIII s'havia convertit en la nova ciutat de mercaders, armadors i mariners; és per aquest motiu pel qual es va arribar a conèixer aquesta Basílica com la Catedral del Mar.
Enganxat a la Basilica,el Fossar de les Moreres...punt cardinal del país,sentimentalment...

Diada de Vigília dels 2007 dels Castellers de Barcelona

Però en els darrers anys,al Passeig dels Born hi han aparegut una serie de bars, restaurants i sobretot cocteleries per anar a fer una "copeta" amb els amics i companys, anar a escoltar música o simplement passejar i divertir-nos veien la "fauna local".
Després de l'actuació castellera ens podrem perdre,d'aquella manera voluntària,pels diferents carrers del voltant per tastar diferents menjars o combinats,l'oferta de la zona és molt gran...
Tant sols uns quants per anar tastant:

Berimbau . Passeig del Born 17 Bones caipirinhas i música brasileira
No se. Passeig del Born 29 Batuts amb fruita natural i tapes italianes gratis
El Copetin Born 18 ambient i begudes caribenyes
Gimlet C/Rec 24 Bar de copes..tot un clàssic

Personalment recomanaria anar a fer "quatre tapes" al restaurant basc del carrer Montcada,o un sopar una mica més consistent...per fer coixí per endinsar-nos en el Born de nit.
Restaurant Euskal Etxea
Placeta Montcada 1-3
08003 Barcelona
Tel. 93 310 21 85
L’horari del menjador és de dilluns a la nit fins a dissabtes a la nit de 13,30 a 16,00 hores i de 20,30 a 23,30 hores.
De dimarts a divendres hi ha menú al migdia.
L’horari de la barra és de 12,00 a 16,00 i de 18,30 a 24,00 hores.
Tanquem els diumenges i els dilluns al migdia.


De còctels hi ha per donar i per vendre,per tots els gustos i colors,tants colors o més com tenen les camises de les diferents colles castelleres del país:
DAIQUIRI (copa de còctel)aperitiu
4.5 cl Rom Blanc
2.0 cl suc de de llimona Fresca o llima
0.5 cl xarop de canya de sucre
Aboqui tots els ingredients a coctelera amb glaçons. Remeneu bé. Serviu en copa de còctel refredada

Caipirinha
Es la beguda preparada per "acompanyar" a la Feijoada,feta amb llimones agres,o llimes,sucre,cachaça i gel trinxat.Si enlloc de cachaça i poseu vodka l'anomenen "caipiroshka"

Mojito

Per fer un mojito posarem una cullerada i mitja de sucre, fulles de menta, suc de mitja llimona, una gota d’angustura. Es tritura bé amb una maça. S’hi afegeix una bona copa de rom blanc i gel. Una mica de soda hi pot anar bé. També es pot fer amb rom anyenc.

Bloody Mary
Gel
3/4 de suc de tomàquet
1/4 Vodka
una gota de suc de llimona
una gota de salsa Perrins
una gota de Tabasco
sal, pebre i sal d’api

Es barreja bé i es serveix en un got mitjà.