Receptes carbasses XXIII

Ous farcits de tonyina

Ingredients

8 ous
100 g d'olives
1 pebrot vermell de llauna
150 g de tonyina
1 tassa de maionesa
amanida russa
1 trufa
escuradents

Preparació

Una vegada els ous són durs i pelats, se'ls talla una mica de clara d''una punta i se'ls treu el rovell, vigilant que la clara no es trenqui; es farceixen amb la tonyina feta a miques i es posen drets al voltant d'una plata. S'agafen dos escuradents per ou i es claven de manera que, amb una oliva a cada extrem, un representi els braços, i l'altre, amb una oliva i el trosset de clara que hem tret abans, representi el cpa i el barret. Es tallen tires de pebrot vermell i es col-loquen com una bufanda i amb trossets de trufa simularem els botons del vestit. Si es vol, amb miques de pastanaga poden fer-se els ulls i la boca dels ninots. Se serveixen amb una amanida russa enmig de la plata o bé amb mongetes tendres, que també poden ser de llauna. En tots dos casos, s'hi tiren per sobre els rovells passats per un colador perquè semblin folrs de mimonsa. Apart es presenta una salsa maionesa.

Ous Ferrats amb cansalada i mel

Ingredients
2 ous
oli de fregir
cansalada
mel
unes gotes de suc de llimona

Preparació:
Posar una paella al foc amb una mica d'oli.
Fregir la cansalada fins a que estigui daurada i apartar-la en un lloc calent.
Seguidament fregir en abundant oli i en una paella apart els ous deixant el rovell sense tapar. Emplatar junt amb la cansalada i afegir-hi la mel amb el suc de llimona dissolt.