Setmana Santa Medieval: XII Mercat Medieval de Calonge i XIII Festa Medieval d'Hostalric

Per Setmana Santa podem gaudir de dos ofertes medievals prou interessants:

XII Mercat Medieval de Calonge


Mostra un mapa més gran

Calonge és un municipi de la comarca del Baix Empordà. La població està dividida en dues parts, una vila medieval en un pujol i una altra moderna, destinada a lloc de vacances al costat del mar. El centre urbà principal i el poble original són a uns 4 km de distància terra endins de la badia de Sant Antoni. Algunes torres i parets del castell de Calonge daten del segle XIII,aquest és el marc idoni per una fira com aquesta que tindrà lloc els proper 11 i 12 d’abril.
Els carrers del nucli antic de Calonge seran l’escenari de la 12a. edició del Mercat Medieval. Durant aquest cap de setmana un total de 120 parades d’artesania i productes d’alimentació i més de 30 espectacles de carrer ompliran els carrers del voltant del castell medieval de Calonge. Entre les novetats per aquest any hi ha l’estrena de l’espectacle D’òmes e de reis, un espectacle medieval de titelles, i també una exposició d’armadures dels cavallers catalans, entre les quals es podrà veure una rèplica de les armadures dels Cruïlles, senyors del Castell de Calonge durant l’edat mitjana, i del rei Jaume I, entre d’altres.

També com a novetat el Mercat Medieval d’aquest any ha previst una zona de jocs medievals, adreçada especialment al més joves. Els vols de falcons, les passejades en ruc, les danses orientals, la lluita de soldats o el torneig de cavallers són alguns dels espectacles itinerants que des de les 11 del matí i fins a les 21 h. es podran veure pels carrers del nucli de Calonge de forma totalment gratuïta.
Podeu consultar la programació sencera a l'enllaç:

L'any passat es va poder gaudir de l'espectacle de cetreria,el vol d'aquestes aus tant grans,sobretot el bultó africà i l'àliga americana (degut a la legislació catalana no es pot fer servir espècies autòctones),va ser molt espectacular...per veure això ja valia la pena aguantar l'aire fresquet i les gotetes de pluja del final.A veure si la Setmana Santa d'enguany no torna a estar passada per aigua...



Àlbum de fotos Mercat Medieval de Calonge 2008



XIII FESTA MEDIEVAL D'HOSTALRIC

Mostra un mapa més gran

Hostalric,municipi de la comarca de La Selva, va ser a l'antiguitat zona de pas obligatori en la ruta nord-sud, i l'únic pas natural entre Girona i Barcelona.
La població d'Hostalric sembla que va tenir el seu origen en un hostal documentat des del segle XI al lloc dit ONOTA, al peu de l'anomenat camí de França (antiga via romana). La primera referència documental clara d'Hostalric és del 1106, i en ella Guerau Ponç, vescomte de Cabrera, va jurar fidelitat a Ramon Berenguer III de Barcelona.
Les lluites feudals catalanes del final del segle XII van tenir ressò al castell d'Hostalric a causa del rebel temperament del seu senyor, Ponç III de Cabrera.Aquest passat "mogut" de la vila i el seu patrimoni arquitectònic medieval ben conservat la fan també un dels escenaris ideals per les fires d'ambientació medieval com la del proper cap de setmana del 11 i 12 d'abril que celebrarà la 13a. Festa Medieval. Aquesta Festa te un acte molt especial,el Sopar Medieval de diumenge 12 a les 21.00.

El Menú del Sopar és el següent:
Sopar Espectacle Medieval diumenge 12 d’abril de 2009
A les 22.00 h al pavelló poliesportiu
Sopa daurada
Vedella de Girona
Porc d'Hostalric
Mil fulles de crema
Vi de la bodega i agua
Espectacle medieval durant el sopar
Preu: 13 €
Venda de tiquets del sopar a l’oficina de turisme: de dilluns a diumenge de les 10:00h a les 14:00h i dissabte de les 16:00h a les 19:00h
Telf. 972864565 / Places limitades


Programa XIII Festa Medieval d'Hostalric 2009

Vídeo de la fortalesa d'Hostalric