1,2 i 3 de Maig : LACTIUM A VIC



LACTIUM, el món del formatge a Vic
La Plaça Major de Vic es convertirà durant els dies 1, 2 i 3 de maig, en un gran mercat popular del món dels làctics. En aquest singular escenari hi haurà instal·lades parades d’artesans del món de la llet i els seus derivats, que procediran no només de Catalunya, sinó també d’altres punts de l’estat espanyol. Els visitants podran gaudir del demostracions de cuina, tastos guiats, elaboracions culinàries... Els professionals podran participar en un Concurs de formatges artesans i una Jornada Tècnica.La voluntat es fer de Vic un referent estatal en aquest producte.

Per consultar més coses tenim l'enllaç a la web :

Cada vegada més el consum de formatges ha anat augmentant entre la gent,un producte que te "detractors" però que també te autèntics devots...un bon formatge amb un bon vi ,que més volem!!!
De formatges n'hi ha per tots els gustos,de cremosos de tendres,de curats,de secs,d'untar,etc...quasi segur que trobem el formatge idoni per cadascú de nosaltres,així que si












Formatges artesans de Catalunya
Edu3.cat



Edu3.cat




Per saber més de formatges hi ha un llibre imprescindible :


Els formatges a Catalunya
Autor : Enric Canut
Editorial Alta Fulla
Llibre que conté els secrets de fer formatges, que descriu l'art i l'ús de les eines, les virtuts del bestiar i els tràfecs i viatges dels ramats, que adverteix del perill que tot plegat s'acabi i moltes altres curiositats. Amb nombroses il·lustracions, dibuixos, mapes, gràfics i làmines en color. Enquadernat en fusta. Escrit amb Francesc Navarro.

Data de publicació: 1980 Col·lecció: El Pedrís, 6
Preu: 30,06 euros


Els formatges de Catalunya
Diversos autors . El trobareu a les llibreries de la Generalitat
Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural
Aquest llibre comprèn una llista dels formatges del país i alhora s'endinsa també en altres aspectes com la història, la gastronomia, les tècniques d'elaboració, els lactis en general, la dietètica i els productes ecològics. L'índex de continguts és el següent: "Història dels làctics i els formatges catalans" (Capítol 1), "Evolució del consum de llet i derivats" (Capítol 2), "el formatge i el territori" (Capítol 3), "Les matèries primeres i el formatge" (Capítol 4), "L'elaboració del formatge" (Capítol 5), "La formatgeria. Com treballen els nostres elaboradors" (Capítol 6), "L'artesania alimentària de Catalunya i la seva regulació" (Capítol 7), "Els formatges" (Capítol 8), "Els productes ecològics" (Capítol 8), "Els altres làctics" (Capítol 9), La dietètica i els làctics" (Capítol 11), "Formatges de Catalunya. Un món blanc per descobrir" (Capítol 12). Els autors d'aquesta obra han estat Laia Pont, Magda Carlas, Pep Palau, Enric Canut, Miquel Martínez i Josep Viader, Montserrat Domenech i Florenci Bayés, coordinats per Oriol Urgell.

Data de publicació: 2008

Preu: 28 €