Diumenge 26 d'abril 17a. Potada de La llacuna


Mostra un mapa més gran

Peus de porc per tothom...

Per original la festa de La Llacuna a l'Anoia,on han escollit com a ingredient principal de la seva festa gastronòmica els peus de porc,de vegades poc reconeguda la seva exquisidesa i menyspreat sense cap fonament.Un dels "platillos" més bons de la nostra cuina de menuts.

Per menjar la Potada de la Llacuna cal comprar un tiquet.El dinar consta de: Amanida Plat de peus de porc Postres Cafè Ah! us donen també els plats i els coberts.

La Rosa Vallespí n'és la cuinera i els fa com els ha fet sempre,a la catalana. La potada és un dinar popular a base de peus de porc que aplega a centenars de persones, al llarg del matí a la plaça Major.
En total es cuinen uns 800 peus i es reparteixen un miler de racions.

Els preparatius de l’àpat s’inicien el dia abans, es couen els peus, es fregeixen les patates, les pastanagues i el pebrot. Diumenge al matí els organitzadors comencen cap a quarts de nou del matí a encendre el foc, a preparar el sofregit…i la llista dels ingredients per fer la potada ja parla per si sola per trobar aquests peus de porc molt bons. 30 quilos de cebes, 25 de pebrots, 100 de patates,20 de pastanagues,35 caps d’alls,15 litres d’oli i d’altres quantitats sorprenents de prunes, panses, tomàquet triturat, pèsols, pebre, sal, safrà, conyac, moscatell i fins i tot xocolata.