Fira de les Herbes a Peretallada,la cuina de l'horta



Peretallada pertany al municipi de Forallac,però Forallac no existeix com a nucli de població...és un cas curiós de la nostra diversitat municipal.Podeu trobar tota la informació a l'enllaç Forallac

El municipi de Forallac es va constituir formalment el 1977 a partir de l'agregació dels termes municipals de Vulpellac, Fonteta i Peratallada.
L'agregació va donar com a resultat la constitució del quart municipi més gran del Baix Empordà en extensió, amb una superfície global de prop de 50 quilòmetres quadrats.
La vila de Peratallada es troba justament en el punt de contacte de la zona de turons de les Gavarres i les terres de la plana baixempodenesa, a l'esquerra de la riera Grossa. El poble, declarat conjunt històrico-artístic, és un dels nuclis més importants de Catalunya pel que fa a arquitectura medieval. D'un extraordinari atractiu i bellesa, Peratallada, conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l'Homenatge i el palau, les muralles i l'església de Sant Esteve. Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva.
La fira, que se celebra el darrer cap de setmana d'abril, coincideix cada any amb l'inici de la mostra gastronòmica La Cuina de l'Horta.

El programa de la Fira de les Herbes 2009 el podem consultar aquí mateix: