Navarcles : VII Monacàlia,Sant Benet i Alícia



Navarcles és un municipi de la comarca del Bages, situat a l'extrem oriental del Pla de Bages a 11 km de la capital de la comarca, Manresa.
Des de mitjan segle XII fins al segle XIX en què s'extingí la comunitat monàstica, l'abat de Sant Benet —i després de l'any 1593, l'abat de Montserrat, que l'absorbí— fou senyor civil del terme de Navarcles.
Aquest municipi celebra amb aquesta fira la vinculació que havia tingut el monestir de Sant Benet a la vida del poble.
Actualment el Món Sant Benet és la seu de la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) promoguda pel cuiner Ferran Adrià entre d'altres.
Aquest monestir ha recuperat doncs aquell paper d'influir en la vida del poble de Navarcles,i torna a ser un centre de cultura i d'investigació mundial en temes alimentaris.
Monacàlia
VII Fira de l'Abat
Dies 28 i 29 de març del 2009
La fira te un programa molt ampli,per triar i remenar millor que vosaltres mateixos "furgueu" a la web:

MONACÀLIA , LA FIRA DE L'ABAT

Les propostes culinàries més representatives són:

LA GASTRONOMIA DELS MONESTIRS

Mostra i venda de productes i licors típics dels monestirs de tot Espanya
Podeu fer degustacions d’aquests productes. Tiquet per fer tres degustacions 1 Euro.

A la mateixa plaça podreu degustar tot el dia el menjar més preuat dels monjos de Sant Benet
XOCOLATA AMB FRUITA CONFITADA (segons la Consueta de 1824)

Degustació de vins de missa (el vi que es consumeix el Vaticà)

LA SOPA DELS POBRES O SOPA DE LLET D'AMETLLES

Es cuinarà en grans olles durant tot el dissabte i tot el diumenge(recepta inspirada en la Consueta de 1824).
Repartiment gratuït el dissabte a les set de la tarda i el diumenge a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda.

GASTRONOMIA MONACAL

Els restaurants de Navarcles ofereixen a tots els visitants durant els dos dies de fira un menú monacal inspirat en les receptes que els monestirs han anat elaborant al llarg del temps. Reserveu taula per poder degustar aquesta gastronomia.

Restaurant Ca l'Agustí 93 8310530

Restaurant Muntané 93 8310440

Restaurant Patoi 93 8310028

Món Sant Benet i Alícia


La Fundació Alícia és un centre dedicat a la investigació tecnològica en cuina, la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, amb l'objectiu d'aconseguir que tots mengem millor a través de la divulgació i educació dels bons hàbits alimentaris.

Alícia, Fundació Centre Internacional de Cultura de l'Alimentació i Recerca Gastronòmica de Sant Benet, és una fundació creada paritàriament per la Generalitat de Catalunya i Caixa Manresa, que té com a president del Consell Assessor el xef Ferran Adrià i com a assessor executiu el cardiòleg Valentí Fuster.



Alícia, la cuina al país de la ciència


Edu3.cat