Matança del Porc a La Cellera de Ter...àpat popular i tradicional

36a. Fira i Festa de la Matança del Porc

Mostra un mapa més gran

El proper diumenge 8 de març hi haurà la festa de la matança del porc a la Cellera de Ter ha esdevingut amb el temps un referent de la cuina casolana del nord de la comarca de la Selva.
La festa de la matança del porc a la Cellera de Ter va ser la primera d'aquestes característiques que es va celebrar a les comarques de Girona.
Es va iniciar amb l’intent de recuperar el tradicional àpat familiar que es feia en ocasió de matar el porc en l’ambient familiar un cop a l’any. Aquest fet era la garantia de poder menjar carn i cuinar amb greix una llarga temporada a la gent que vivia en l’àmbit rural. Això suposava una reunió de familiars i amics, els uns per ajudar i els altres per a celebrar l’esdeveniment.
En l'actualitat, només es compra la part del porc necessària per organitzar el dinar popular, que es comença a preparar a partir de les 10 del matí en unes grans peroles. Es realitza tot el procés d'elaboració artesanal dels embotits tal i com es feia a pagès: tallar, escorxar, amanir, embotir, etc. També es prepara el foc per coure la carn a les brases instal·lades a l’antiga Plaça de l’ estació.
Per dinar poden acollir fins a 1.000 persones.


El menú consisteix amb una amanida de pagès, fesols secs amb xinxarrells, fetge amb mantellina (plat típic de La Cellera), graellada amb carn magra i botifarra, pa, vi, postres i cafè.
Cal fer reserva de tiquets al preu de 12 € ,el tiquet per les taules cadires i coberts 15€
Informació i reserves 972 42 37 59


El plat més típic de la festa a la Cellera és el fetge amb mantellina, una especialitat que no faltava mai a les cases del poble durant la matança i que tampoc falta ara a la festa popular.

Durant tot el dia hi ha mercat de productes artesans, una fira d'antiguitats, el ball amb els gegants i grallers, diferents competicions d’esports d'exhibició, una audició de sardanes, entre d'altres activitats.

Aprofitant això també podeu participar de les Jornades Gastronòmiques del Porc que tindran lloc a La Cellera del 9 al 22 de març els Restaurants Can Co, Restaurant Stop, Restaurant Can Quer i Restaurant El Pasteral 1849 us oferiran menús deliciosos on el porc en serà l'estrella.

Podeu consultar els menús i els preus al tríptic en pdf:


Per poder veure una mica la festa aquí teniu el vídeo de l'any passat: