Castells a Badalona...Micacos i pica-picas


Mostra un mapa més gran


El diumenge 15 de març els Castellers de Badalona,coneguts com a micacos,celebraran la seva diada d'inici de temporada a la "Plaça del Pou de Greix" (Rambla-c/de mar) de Badalona.
Els micacos son els nespres,aquest fruit de color groguenc típics de Badalona i que donen color a la camisa dels castellers.

És la cruïlla entre aquest dos carrers,pren el nom popular de Plaça del Pou de greix degut a la presència de establiments de menjar-escombraria (Hamburgueseries,etc).
En anys anteriors aquesta diada prenia el nom de Diada de Sant Josep,l'edició d'enguany podrem veure les colles dels Xics de Granollers,Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Badalona,la colla local.
La colla de Badalona va ser fundada per les Festes de Maig de 1998.Si un esdeveniment gastronòmic te un resò important dins de la colla del Micacos és el seu espectacular PICA-PICA que ofereixen a les colles convidades,el fan dos cops a l'any:un per la diada de Festes de Maig on fan el concurs PIKE-PICA per escollir el millor plat del pica-pica,i l'altre per la diada de la colla al novembre.

Properes actuacions relacionades amb la gastronomia:

Diada de les Festes de Maig de Badalona, amb el pica/pike-pica, amb Minyons de Terrassa i Castellers de Sants.
Actuació a la Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau el 7 de Juny



Diumenge 15 de Març de 2009
12.00 Diada castellera d'inici de temporada Castellers de Badalona a la "Plaça del Pou de Greix" (Rambla-c/de mar)
Castellers de Badalona,Castellers de Sant Cugat i Xics de Granollers

Torre de 6 dels Castellers de Badalona

4d8 dels Xics de Granollers al Concurs del 2006

Primer 4d8 carregat dels Castellers de Sant Cugat