Dissabte 28 Festa de la Primavera a Cornellà


Mostra un mapa més gran

Cornellà del Llobregat pertany a la comarca del Baix Llobregat,històricament marcada per la seva proximitat al riu i a la ciutat de Barcelona, Cornellà és una de les poblacions de la comarca amb més habitants.

El proper dissabte 28 de març a la vila de Cornellà del Llobregat es celebrarà la Festa de la Primavera,a la plaça de l'Església de Cornellà.
Aquesta diada es l'inici de la temporada a Cornellà per part dels castellers de la vila,abans començaven per la diada de Sant Jordi...
És una diada festiva,amb actes per la canalla,cercaviles etc i un sopar per les colles participants després de l'actuació.
El programa de la jornada és el següent:
Dissabte 28 de març
17:45 h Cercavila ramblera amb Col.lectiu+Art (percussió)

18:00 h Animació infantil amb la Companyia Xicana. En acabar lliurament de records als participants dels tallers del Plà de l'Entorn realitzats enguany al CEIP Sant Ildefons

19:00 h Actuació castellera amb els TIRALLONGUES DE MANRESA, els CASTELLERS D'ESPLUGUES i els CASTELLERS DE CORNELLÀ

En acabar sopar de pa amb tomàquet per les colles al Patronat
En cas de pluja els castells es faran dins de l'església,com van haver de fer per la Diada de la Colla del 2008,aquí teniu uns vídeos per veure com aquets espais de culte també poden ser bons per els actes de cultura popular,són la casa de tots...no?
5d7 descarregat dels Castellers de Cornellà per la Diada de la colla del 2008

4d7 amb agulla descarregat pels Castellers de Cornellà per la Diada de la colla del 2008


La primavera comença pels volts del 21 de març, equinocci de primavera, i acaba el 23 de juny, coincidint amb el solstici d’estiu, els dies comencen a allargar-se i la nit cada vegada és més curta. La primavera es caracteritza per ser l’època de l’any en què comença el bon temps: la natura, que ha estat adormida durant l’hivern, es desvetlla gràcies a les bones temperatures i a l’arribada de les pluges.
Els productes gastronòmics de la temporada són l’arròs, les cireres i maduixes, els espàrrecs, les faves i els pèsols, les gambes, la llet de xai i els cargols.

La Gastronomia de Cornellà i del Baix Llobregat
El Baix Llobregat conserva els seus orígens agrícoles oferint una extensa gamma de productes autòctons. Cireres, espàrrecs o carxofes, així com el premiat pollastre de la raça Prat són alguns dels ingredients que caracteritzen la gastronomia comarcal.
Alguns del restaurants de Cornellà :
La Bodegueta del Museu
La Tagliatella
Masia Can Trabal
Pinea - NH Cornellà
Plats

Receptes de productes del Baix Llobregat


POLLASTRE DE POTA BLAVA AL CAVA

Ingredients
1 Pollastre Pota blava en 12 talls del Prat del Llobregat (producte del Baix Llobregat)
6 Pomes Reinetes
12 cebes xalotes
12 prunes seques
1,5 ampolles de cava
Sal
Oli

Preparació
Enfarinar i marcar a la paella el pollastre. Les parts més gruixudes, es poden fer una mica més.
Ofegar a la paella les xalotes fins que estiguin daurades, a foc lent.
Amb les pomes fer el mateix que amb les xalotes, a una altra paella.
Ajuntar tot a una olla i coure un mínim de 30 minuts amb el cava. El temps dependrà del gruix del pollastre i de si us agrada molt cuit.
Servir un parell de trossos de pollastre acompanyats amb les prunes, xalotes i pomes.


Carxofes a la cassola

Ingredients
6 carxofes
oli d'oliva
pernil salat a trossets
sal
pa ratllat
aigua

Preparació
Netejarem les carxofes i les trossejarem, en una cassola amb una mica d'oli hi posarem les carxofes amb una mica de sal que es vagin sofregint i afegirem els bocins de pernil salat que es vaigi fent a poc a poc.
Quan ja esta una mica sofregit hi posarem una miqueta d'aigua que faci xup-xup i per acabar d'espessir hi posem el pa ratllat i quan s'hagi espessit tanquem el foc.