Els Cercolets d'Osona per terres del Penedès


CRÒNICA DELS CERCOLETS AL PAPIOLET

Els Cercolets d’Osona varem participar aquest passat diumenge 3 d’Agost, a la Cercavila de la festa major del Papiolet, un petit poble del Baix Penedès, situat entre Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès i Santa Oliva. Varem participar sota l’expectació de ser una novetat a la cercavila, ja que fins ara, mai hi havia tingut ball de Cercolets, i sempre acostumaven a integrar-la els mateixos grups. Així doncs, a les 19:00h varem començar a ballar per tot el poble, juntament amb els Grallers, Gegants i Capgrossos, Bastoners i Falcons de Llorenç del Penedès, i els diables infantils de Sant Jaume dels Domenys. Durant la Cercavila, es va poder veure tot el nostre repertori de balls que ja havíem portat a plaça per la Cercavila de la festa major de Vic, però amb algunes novetats rellevants. Per una part, varem introduir el sac de gemecs per la majoria de balls, en substitució de la gralla, que juntament amb l’estrena d’un graller al ball anomenat “passada i exercici”, va donar un caire diferent del que estàvem acostumats fins ara. Una altra innovació important, va ser la participació de la dona i de gent de fora dels Sagals d’Osona al ball, ja que fins ara, sempre l’havíem ballat només nois, i tots dels Sagals.

Després de la Cercavila, cada grup participant va fer una exhibició individual al la plaça del poble, on any rere any, s’omple a de gom a gom. Al nostre torn, els Cercolets d’Osona hi vam ballar la “passada i exercici”, que va presentar alguns problemes de coordinació,molt ben solucionats, en la segona estrofa; el “quadrat”, executat pràcticament a la perfecció en la nostra versió vigatana (mirant cap a dins) i finalment el nostre millor ball, “la creu” executada per tots 10 components dels Cercolets simultàniament.

Finalment només agrair el valor i la dedicació d’en Martí Forns per atrevir-se a donar-nos tota la música necessària per fer els balls, enfrontant-se sense por al nombrós públic que omplia els carrers i la plaça del Papiolet.

Sens dubte es pot qualificar tot com una gran experiència on segur que tots els Cercolets n’hem après bastantes coses.

Crònica de Xavier Rius Orpinell

Àlbum de fotos dels Cercolets al Papiolet 2008

(Fotos de Montse Lasso)

1 comentari:

finba ha dit...

molt maco el reportatge del Papiolet felicitats a tots els participant i a tu Carles per el bloc, feliç anibersaribloc,je je