Sant Joan Pladecorts 22/11/2009 ...Diada dels Angelets del Vallespir


Mostra un mapa més gran
Sant Joan de Pladecorts (tradicionalment Sant Joan de Pagès, en francès Saint-Jean-Pla-de-Corts) és un poble del Vallespir (Catalunya del Nord), al departament dels Pirineus Orientals.
Els Angelets del Vallespir són la colla castellera de Sant Joan de Pladecorts, al Vallespir, fundada l'any 2001.El nom d'Angelets fa referència als Angelets de la terra, que era el nom amb que eren coneguts els pagesos del Rosselló que es van alçar contra el rei Lluís XIV de França en protesta per l'establiment de l'impost de la gabella sobre la sal.
La colla va ser apadrinada pels Castellers del Riberal i els Nens del Vendrell.

El proper diumenge tot el món castellers estarà pendent de Terrassa i del 3d10 , però no serà la única diada del dia... a uns quants kilometres del Raval de Montserrat , a la vila de Sant Joan de Corts al Vallespir , a la Catalunya Nord , tindrà lloc la Diada dels Angelets del Vallespir...Aquesta colla "petita" , resisteix a la pressió mediàtica i cultural francesa per la voluntat de ser el que son : catalans del nord !!!.
No s'hi veuran grans castells , però si moltes ganes i voluntat de mantenir les nostres tradicions malgrat tots els entrebancs imaginables,i això val més que un 3d10... Fer castells de sis sota administració francesa mereix tot el respecte , posar-se segons quines camises per anar a fer castells i sortir a la tele es molt més senzill.

Diumenge 22 de Novembre
A les 12.00 Diada dels Angelets dels Vallespir amb els castellers de la Sagrada Família , Castellers d'Altafulla i Angelets del Vallespir


1 comentari:

cgarsaball ha dit...

Bona tarda, Són en Carles Garsaball, cap de pinyes dels Angelets.

Primer de tot agraïr aquestes líneas que hens dediqueu. MOLTES GRACIES

I en segon lloc convidar a tothom a coneixer la nostra realitat i la nostra colla, sóm tots els divendres a dos quarts de 9 nou a la sala polivalent de Sant Joan Pla de Corts.

Un altre cop graices per tenir-nos present i us deixo una llagrimeta d'al·legria. Snif

Par contactar-nos, la nostra web es angeletsdelvallespir.cat

Fins aviat