Per Tots Sants...Vilafranca acaba la feina.


Mostra un mapa més gran
Vilafranca és la capital de l'Alt Penedès i un dels municipis amb més "representants" de la cultura popular i tradicional,si per la seva festa major de Sant Fèlix podem veure un catàleg impressionant de gegants, bestiari, diables, esbarts , castells,etc aquest dissabte tindrem la diada castellera de Tots Sants a la plaça més castellera del món (segons els Vilafranquins!!!)...la de Tots Sants.
Aquesta diada permetrà als vilafranquins de la camisa verda "rematar" la feina d'enguany,després d'un Sant Fèlix i un concurs de castells excepcionals,la colla verda ha demostrat que darrerament tant sols competeix amb ella mateixa malgrat els esforços de la resta per no perdre el seu ritme. Esperem que no deixin perdre l'oportunitat d'estrenar el 3d9 amb agulla,aquest castell sembla que sigui la fita de les colles grans vist la prova de la Vella per Sant Fèlix i del 3d8 amb agulla descarregat pels Minyons de Terrassa a Girona per Fires de Sant Narcís,si els verds no el carreguen dissabte potser diumenge a Vila-rodona o a Terrassa d'aquí 15 dies serà el seu moment.

La resta del programa dels "verds" segons sembla passarà pels castells nets,2d8 i/o 4d9 ? La primera torre de 8 neta va ser carregada pels verds a la diada de Tots Sants del 1999.
Però no tant sols és podrà veure grans construccions verdes,a plaça també hi seran dues colles amb molta solvència enguany: Capgrossos de Mataró i Castellers de Sants...un programa de "Champions" sense cap mena de dubte!!!
Després del 4d8 amb agulla dels mataronins i del segon 3d9 amb folre dels de Sants,la jornada promet...Pels del Maresme la setmana següent tenen la seva Diada a casa.

Arribar-nos al Penedès sempre va bé ... per tastar diferents productes típics de la xona:

La Coca garlanda, el·laborada amb matafaluga.

Les Catànies de Vilafranca, dolços preparats ametlles caramel·litzades banyades en xocolata blanca i cobertes de xocolata negra en pols. Bombons Cudié, una empresa familiar i artesanal que es dedica a fer catànies des de l’any 1986, ofereix la possibilitat de visitar l’obrador i de comprar-hi aquest producte tan exquisit.

El xató de Vilafranca, elaborat amb escarola, bacallà, tonyina, anxoves i olives arbequines.

Per triar,remenar i escollir entre totes les ofertes que ens ofereix aquesta vila,consulteu a l'enllaç: