Cap de setmana a la Seu d'Urgell...Capital dels formatges


Mostra un mapa més gran

14a Fira de Formatges Artesans dels Pirineus
La Seu d'Urgell és la capital de la comarca de l'Alt Urgell a les comarques de Lleida. Es troba dins de l'àmbit funcional de l'Alt Pirineu i Aran. És la ciutat més poblada de la comarca i dels Pirineus catalans amb quasi bé 13.000 habitants.

El nom de La Seu d'Urgell prové de "villa Sedis" o "Sedes Urgelli": Urgelli (de Urgellet territori històric del que avui més o menys és l'Alt Urgell) i de Sedes (de seu que significa càtedra o tron d'un bisbe que exerceix una jurisdicció, església catedral i capital d'una diòcesi). Així doncs el nom ve d'èsser la seu del Bisbat d'Urgell.
Una de les característiques del paisatge de la Seu d'Urgell són els rius. Concretament n'hi han dos: la Valira que ve d'Andorra i el Segre.
La Seu d'Urgell és troba en mig d'una plana als Pirineus,la plana estesa entre la serra del Cadí, que forma part del parc natural del Cadí-Moixeró, i la ratlla del Pirineu Axial, proporciona els trets més peculiars de l'Alt Urgell.

La Fira de Sant Ermengol se situa en el centre urbà i en el nucli històric de La Seu on podem trobar diferents àmbits i espais.

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu es va crear a l'any 1995, aquesta manifestació monogràfica, en la que hi estan representats formatgers artesans de tot el Pirineu (català, aragonès, basc, navarrès i francès)es desenvolupa en una carpa situada a la plaça de l’Ajuntament amb capacitat per a una trentena d’expositors, que donen a tastar més de 100 varietats diferents de formatges. Són els mateixos productors els qui comercialitzen els seus productes.
També hi trobareu una mostra de productes alimentaris tradicionals "Fet i pastat a La Seu". Ofereix una mostra d’embotits, confitures i pa i coques diversos, tot elaborat a La Seu.
Ara be,la part més important és la dedicada als formatges,si sous formatgers no us la perdeu...

Unes propostes pels àpats:
Cal Pacho
Carrer Font 11 telf.973 35 27 19
El menú per cap ronda els 12€,millor que truqueu per reservar si no voleu tenir sorpreses.
Palau Cafè
Pati Palau 11 telf.973 35 36 14 ,terrasseta molt maca preu aprox. 15€ per cap.
Restaurant Andria
Passeig Joan Brudrieu 24 telf.973 35 03 00 ,el restaurant de l'hotel Andria...molt bo,el preu uns 17-20€ per cap
Restaurant Tàpies
Ctra. N-260 km 229 telf.973 35 00 00 , això és un 4 estrelles!!! cuina de temporada amb una carta de vins de més de 650 referències.El menú degustació val 85€.

Aprofitem per gaudir d'una comarca excepcional,L'Alt Urgell