Dissabte carbassa a Reus...


Mostra un mapa més gran


El proper dissabte 25 d'octubre tindrà lloc la Diada dels Xiquets de Reus a la Plaça del Castell,amb la participació de les colles:
Xiquets de Reus
Castellers de Cornellà
Sagals d'Osona

Reus és la capital de la comarca del Baix Camp.
Dos antics termes formen part de l'actual terme de Reus: El Burgar i Mascalbó.
Reus és sense cap mena de dubte una d e les ciutats amb més personatges històrics de Catalunya ; Gaudí,Agustina d'Aragó,General Prim,Buenafuente...etc són gent de Reus,darrerament hi ha un personatge de la ciutat que ha esdevingut un simbol d'aquesta "gent de Reus"...en cap de la CORI (COordinadora Reusenca Independent) en Ariel Santamaria
El seu Himne és tota una declaració de princípis



La COordinadora Reusenca Independent, també anomenda CORI aprofitant que Cori és el diminutiu de Misericòrdia, un nom molt popular a la ciutat (de la qual la Mare de Déu de Misericòrdia n'és la patrona)
La formació política pretén ser una alternativa als partits "de sempre", i aposta per propostes innovadores dins el programa electoral. Com a ideologia van definir-se com a Juantxis, en referència al Juantxisme.
L'explicació que s'ha donat a l'origen del Juantxisme és la següent: sembla que l'origen del nom és degut a un noctàmbul habitual dels bars de la ciutat anomenat Juantxi. Alcohòlic crònic i tertulià irreverent a qualsevol conversa on se'l deixava participar, el seu nom va acabar adquirint el valor d'adjectiu quan hom es referia a alguna acció grotesca o ridícula. Així, es deia que aquesta persona era un juantxi en veure com queia per terra de la barra estant o quan pretenia, per exemple, convèncer la gent del seu voltant que els seus quadres fets amb bolígrafs BIC vermells eren una forma d'art major. Per extensió, el mot va acabar definint tota aquella persona grotesca amb certs deliris de grandesa.

El màxim exponent públic del juantxisme és Ariel Santamaria.

Alguns dels ideòlegs del Juantxisme van fer públic aquest decàleg on s'hi estableixen les bases:

1. El bon juantxi beu, et menja l'orella i sempre et gorreja el tabac.
2. El juantxi de debò fuig de l'aigua i del sabó.
3. El juantxi com cal persegueix les adolescents amb ànsia animal.
4. Aquell qui és juantxi deu pasta a tots els bars.
5. El juantxi no opina, sentencia.
6. El bon juantxi acostuma a ser l'últim a tancar els bars.
7. L'home que viu el seu juantxisme té ínfules artístiques.
8. El juantxi exemplar és un perdedor vocacional.
9. El bon juantxi no creu que l'ordre natural de les coses sigui un juantxi a cada bar, sinó un bar per a cada juantxi.
10. Everybody's juantxi, tots som juantxis!

No desaprofitem l'oportunitat de conèixer una mica més aquesta ciutat que és capaç de donar fills il·lustres d'aquesta magnitud...és natural?,són les avellanes ?,la proximitat a les petroquímiques del barri marítim de Reus (Tarragona pels qui no ho sàpiguen!!!)?

La cuina de la comarca del Baix Camp està basada en productes naturals sàviament combinats i arrelats en receptes tradicionals transmeses de generació en generació. Aquesta cuina reposa sobre la qualitat dels seus productes basats en el millor de la mar i el millor de la muntanya; suquets, dorades, llobarros juntament amb conills, perdius, porc senglar acompanyen als nostres postres com les coques de cireres, capsetes o carquinyolis...El be és excel·lent en tota la comarca.
Es típic de Vilaplana la coca de rovellons, que es fa només quan la temporada de bolets.
Els olis molt acreditats, així com els embotits, on destaquen la botifarra crua i la llonganissa.
La comarca també concentra el cultiu de l´avellana .
Com a repostería destaca el menjar blanc, una especie de crema amb ametlles crues, sucre, farina d´arros, llet i canyella