Sagals a l'Ascensió de Manresa , dissabte 30 de maig


Mostra un mapa més gran

Manresa capital del Bages ,al pla de Bages, just a l'angle on conflueixen el riu Llobregat i el Cardener. Nus molt important de comunicacions, accentuat amb l'eix del Llobregat i l'eix transversal, entre la muntanya i el mar, entre les planes interiors de l'Urgell i la Segarra i les comarques orientals del país. Ha jugat sempre al llarg de la història un paper destacat en l'organització de la Catalunya central.
El proper dissabte 30 de maig a Manresa hi celebraran la Fira de l'Ascensió , aquesta fira promoguda per l'UBIC Manresa (Unió de Botiguers i Comerciants) hi trobarem una gran presència d'artesans i paradetes al carrer.L’al·licient d’aquesta fira, és la gran afluència tant de públic com d’artesans, que a cada edició permeten aconseguir millorar els resultats de les anteriors, gràcies a la qualitat dels productes que s’hi ofereixen, ja siguin menjars preparats a l’estil tradicional, com embotits, formatges... i tota mena d’articles fabricats artesanalment, oficis artesans, decoració personalitzada, roba tractada...

Per fer-vos cinc cèntims del programa podeu consultar el següent enllaç:
Fira de l'Ascensió 2010 programa pdf

Dins dels actes de la fira hi trobem la diada castellera amb la colla local dels Tirallongues de Manresa,


Diumenge 30 de maig

A les 12.00h Jornada castellera amb els Tirallongues de Man
resa , els Sagals d'Osona i Castellers d'Esplugues del Llobregat a la Plaça de Crist Rei.

Recomanacions gastronòmiques

La capital del Bages és la ciutat natal d'un dels referents gastronòmics mundials , el gran cuiner Ignasi Domènech. Receptes tant conegudes com el bacallà a la manresana i llibres de receptes com "La Teca" són una petita mostra de la popularitat d'aquest cuiner.

No deixeu de tastar els vins de la D.O. Pla de BAGES ... per notar el paisatge al paladar.
La personalitat dels vins del Bages ve donada pel rigor del clima, la seva escasa pluviometria i els sòls ondulats.
Les varietats més cultivades són Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon, Merlot i Sumoll pels vins negres, i Macabeu, Chardonnay i Picapoll pels blancs, sent aquesta última una varietat autòctona de la comarca que proporciona vins afruitats amb bon aroma, esplèndida textura i personalitat.

En menor extensió també es cultiven Pinot Noir, Garnatxa, Malbec, Sauvignon i Syrah.

Per a informació: Casa de la Culla ,C/ de la Culla, s/n ,08240 Manresa .Tel. i Fax: 93 874 82 36
Per veure la ruta dels cellers segui l'enllaç següent :

RUTA CELLERS PLA DE BAGES