CASTELLS , PATRIMONI DE LA HUMANITAT

INFORMACIONS DE LA COORDINADORA DE COLLES CASTELLERES DE CATALUNYA

El procés de presentació de la candidatura dels castells a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO ja s’ha completat. Ara, cal esperar a la decisió final, prevista per la convenció que se celebrarà a Kenia al novembre. Les perspectives apunten a una decisió favorable als castells. Entenem que aquesta designació, tot i que té un abast universal, ens ha d’ajudar sobretot a casa a donar a conèixer els castells i els seus valors i a prestigiar l’activitat. El ressò que tingui la nominació dels castells, però, dependrà en bona mesura de la capacitat que el món casteller hagi tingut de generar una expectació entorn aquest tema.

Per aquest motiu la comissió encarregada de la candidatura (formada per la CCCC, la revista Castells, Unescocat i el Centre per a la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya) han decidit tirar endavant una campanya per donar a conèixer el fet que els castells ja són oficialment candidats (que ja és prou important). La campanya es va presentar oficialment en la Nit de Castells celebrada aquest passat dissabte.


En aquest mail us adjuntem el logo de la candidatura en diverses versions, així com un text explicatiu de la candidatura. A més, ja tenim el compromís de Damm de dissenyar unes pancartes de la campanya, de les quals se’n lliurarà una a cada colla.

Des de la CCCC us demanem que:


- en tot el vostre material escrit de comunicació (paper oficial de cartes de la colla, mails, comunicacions internes als membres de la colla...) i de difusió (web, revistes, butlletins, pancartes, cartells, calendaris...) inclogueu el logo de la candidatura.


- en la vostra web, butlletins interns, revistes de la colla inclogueu un article de fons sobre la candidatura, encoratjant a tots els castellers a que se la facin seva i la difonguin. Podeu fer servir el text que us adjuntem en aquest mateix mail.


- en les entrevistes de fons als mitjans de comunicació local, en la mesura del possible, parleu sobre la candidatura, la seva importància, el recolzament de la colla i la petició de suport a la societat civil.


- demaneu el suport dels vostres castellers a la candidatura i que en facin la màxima difusió possible (per exemple a través de les seves webs o blocs personals).


- un cop tingueu a les vostres mans la pancarta, la poseu a la façana del local, a indrets significatius de la seva població o a l'indret on facin les diades el dia de l'actuació.

Igualment, us encoratgem a organitzar actes o activitats de recolzament a la candidatura, implicant els vostres castellers i si és possible a persones conegudes del vostre àmbit territorial, i que ens ho comuniqueu per donar-li la màxima difusió possible.

Guillermo Soler
Gerent CCCC