Crònica Sagals d'Osona a Manresa




Avui diumenge els Sagals d'Osona han actuat a Manresa dins dels actes paral·lels de les Fires de maig , la colla carbassa ha estat acompanyada per la colla castellera d'esplugues del Llobregat i la colla local dels Tirallongues de Manresa. Pels de la camisa carbassa la jornada ha deixat un bon registre de construccions. Amb un 5d7 , un 3d7 per sota i un 4d7 amb agulla tots descarregats. La ronda de pilars ha deixat un pilar de 5 de cloenda i dos espadats de 4 d'entrada a plaça.
La diada s'ha celebrat a la plaça de Crist Rei , a tocar de la Fira amb força ambient d'espectadors. El bon temps ha acompanyat a totes les rondes, destacar els altres dos 5d7 fets per la colla local i pels d'Esplugues , enguany era el primer de la temporada pels del Bages.

Després de la diada de Manresa , els osonencs encaran una setmana amb forta presència a la ciutat de Vic.

El dimarts l'assaig de la colla es farà a la Plaça Major , al costat del Merma , dins dels assaigos especials de la campanya del "Tots som una colla" , aquest cop comptarem amb la col·laboració de les entitats Ghanesses de la comarca.

El proper dimecres a les 20.00h a La Central ,el local de la colla osonenca,organitzen una xerrada dins dels actes de la Setmana de la ciutadania sobre "L'encaix de la gent gran en una colla castellera" , compatarà amb la participació d'importants castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls , els senyors Guillem Bartoli , Francesc Piñas i Anton Dilla. Per part dels Sagals hi intervindrà el Sr.Damià Amblàs. La xerrada serà retransmesa en directe per internet a la web dels sagals (sagals.cat) i també comptarà amb interpretació de llengua de signes.


Una bona oportunitat per coneixer de primera ma la història d'una colla tant significativa del món casteller,que aquesta setmana ha estat representant a la nostra activitat a la Fira de Shangai.