Lleida, Sant Miquel i la torre de 8?




Lleida es troba situada en una de les zones més fèrtils i productives d'Europa.Lleida és la capital de la comarca del Segrià i de la província de Lleida. El seu extens municipi, el més gran i poblat de la comarca, inclou les entitats municipals descentralitzades de Raimat i Sucs.

Enclavada al costat del riu Segre, a mig camí entre el mar i la muntanya. Podríem dir la dita de "massa lluny del mar i massa aprop d'Espanya
"...però una gran ciutat.
La ciutat de Lleida està situada al voltant d'un turó esglaonat situat a la banda dreta del riu Segre. Aquest turó es conegut co
m el Turó de la Seu, per la ubicació de La Seu Vella.
La historia de Lleida s'ha desenvolupat al voltant del Turó de la Seu, ja que sempre ha estat el lloc on s'han situat les infraestructures representatives del poder de control social: la fortalesa andalusina (La Suda) i la mesquita, i més tard la catedral (la Seu Vella).


Aquesta setmana ha començat la Fira de Sant Miquel a Lleida,capital de la terra ferma,donant inici a les Festes de Tardor 08.

La Fira de Sant Miquel és una mostra de maquinària agrícola molt important,enguany celebra la 54a. edició,també te lloc el 23 Saló Internacional de la Fruita (EUROFRUIT) deixant clar el enorme pes del sector agrari a les comarques lleidatanes.
Però la ciutat aprofita aquesta diada de Sant Miquel per vestir uns dies de festa grossa amb gran quantitat d'actes i molt diversos.

El programa sencer de les Festes de Tardor el podreu trobar a:
Festes de Sant Miquel 2008

La programació de la Fira de maquinària agricola i els Saló EUROFRUIT 2008 a:

Sant Miquel EUROFRUIT

Divendres, 26
12.00 Degustació de Cuina de la Fruita i exhibició d'escultura en fruita
18.00 Presentació de Rutes Enoturístiques i Gastronòmiques al Pla
de Lleida a càrrec de "Enosegre”
Dissabte, 27
12.00 Presentació de la marca "Q" de Qualitat "El nostre corder",
promocionada per la Federació de Criadors d'Oví i Cabrum de Catalunya.
Degustació de corder.
Diumenge, 28
12.00 Degustació de conill promocionada per la Federació
d'Associacions de Cunicultors de Catalunya (FACC), i l'Associació
d'Escorxadors de Cunills de Catalunya (ASSOCAT).
18.00 Degustació de reposteria del Torró, amb el suport de l'IGP
Torró d'Agramunt.
Dilluns, 29
12.00 Degustació de Cuina del Porcí.
18.00 Tast guiat d'olis a càrrec de tècnics del Panell de Tast d'Oli
Verge de Catalunya.

Però a més de tot això,aquests cap de setmana hi haurà una diada castellera molt especial...els Castellers de Lleida han anunciat el seu intent d'assolir la torre de vuit,el seu primer castells folrat...


Per això el programa d'actes dels Castellers de Lleida per les Festes de Sant Miquel inclou diferents propostes:
Dissabte 27 de setembre a les 17.00 h. a la Plaça de Sant Francesc
Gimcama castellera per a nens i nenes de 5 a 12 anys que no hagin fet mai castells.
Organització: Castellers de Lleida

Diumenge 28 de setembre a les 12.15 h. a la Plaça de la Paeria.
Diada Castellera de Sant Miquel. Els CASTELLERS DE LLEIDA comparteixen la diada de les festes de tardor amb les colles CAPGROSSOS DE MATARÓ i MINYONS DE TERRASSA.

En cas de pluja la diada castellera es traslladaria de la Plaça de la Paeria (punt A) a l’atri extern de la Biblioteca del Centre de Cultures de la Universitat de lleida-Campus de Cappont(punt B).

Mostra un mapa més gran
Gastronòmicament Lleida és una oportunitat per tastar una mica de tot,des de la cuina de la fruita,cuina del Pirineu,de secà...etc. I diversitat de productes com els formatges,els corders,les peres i sobretot els cargols. Lleida seria als cargols,el que Munic és a la cervesa...la capital.Per tastar la cuina de la fruita,cliqueu a sota...


Propostes per anar a menjar:
Restaurant-Brasseria Can Miquel : C/Templets 9 , 25002 Lleida , telf. 973 271 055 , menú diari 24€ , admet reserves , aire condicionat). Cuina casolana,especialitat en caragols i carns a la brasa,peixos a la brasa
Restaurant Els Trulls : C/ Palma 21 , 25002 Lleida , telf. 973 268 027 (admet reserves,aire condicionat,obert fins tard, preu mitja 27€). Cuina casolana,carns a la brasa i caragols.