Guissona,terra de romans i de Castells




El proper cap de setmana tindrà lloc la Festa Major de Guissona 2008,aquest municipi pertany a la comarca de la Segarra (aprop de Cervera).Amb quasi 6000 habitants aquest poble te una de les colles castelleres més joves del món casteller,els Margeners de Guissona,amb una progressió francament espectacular malgrat les dimensions de la vila que els acull.
Una bona oportunitat per acostar-nos a les terres de Lleida per gaudir d'una bona actuació,els Margeners tindran de convidats als Castellers de Lleida i als Castellers de Sants (dues colles que aquest any van molt forts...de cara a concurs?).

Però les activitats de la Festa Major són diverses:

Diumenge 7 de setembre

A les 9.00h. MATINADES gralleres a càrrec dels grallers MARGENERS DE GUISSONA pels carrers de la vila.

A les 13:00h ACTUACIÓ CASTELLERA a la plaça Major amb ELS CASTELLERS DE LLEIDA, ELS CASTELLERS DE SANTS i la colla local ELS MARGENERS DE GUISSONA
Sembla que hi ha molts números perquè provin el seu primer 5d7 !!!
Dijous, 11 de setembre
Diada Nacional de Catalunya
A les 12.30h. A la Plaça Francesc Macià, Diada Nacional de Catalunya. Renovació de la Senyera, lectura del manifest i pilar commemoratiu a càrr
ec dels MARGENERS de Guissona.
I seguidament un piscolabis.


Guissona és una població molt relacionada amb els castells,sobretot tota la comarca de la Segarra, frontera de cristians i sarraïns, on els amants de resseguir l’empremta del pas del temps gaudiran d’un bon nombre de castells ( Montcortés, l’Aranyó, les Pallargues, les Sitges, Florejacs, Vicfred, Ratera ) i d’imponents torres de guaita que esquitxen el paisatge, com la de Vallferosa (a la foto), que amb 33 m d’alçada és considerada una de les més importants de l’Europa occidental.

La Segarra té una gastronomia particular que fa realitat allò de passar a la cassola el paisatge que ens envolta. El porc, les carns de caça i les coques es transformen en la perdiu a la vinagreta, els peus de porc o els panadons. I deliciosos dolços com ara sabines, carquinyoles, morenetes i nevats regats amb Aromes de la Segarra o ratafia.
Així doncs aprofitem la visita per deixar-nos endur per la història,pels castells i per una cuina molt antiga...salut!


Gastronòmicament us proposem tastar el buffet lliure de l'Area Guissona.
El preu val molt la pena i la qualitat també...
No te pèrdua,Guissona és el poble que hi ha enganxat a la Cooperativa !!!
Especialitats en Cuina mediterrànea i Grill de Carns fresques,surtit d'amanides.