Festa Major Sant Miquel de Balenya: Cercolets i Sagals





Sagals i Cercolets aprop de casa

Sant Miquel de Balenyà es una localitat del municipi de Seva, a la comarca d' Osona, província de Barcelona.
Al 1875 és crea l'estació de tren Balenya-Tona-Seva de la línea Barcelona-Puigcerdà propera a aquestes tres localitats.Als voltants neix un nucli de població que s'exten pels municipis de Seva i Balenyà,principalment e inclús pels de Tona i Malla.Al 1946 es construeix l'esglesia parroquial sota l'invocació de Sant Miquel dels Sants. Malgrat la voluntat dels veïns de constituir-se en municipi independent,la població fou annexionada al terme de Seva al 1996.
Sant Miquel de Balenyà comença la festa major d'aquest any que anirà del dimecres 23 de juliol fins el diumenge 27.
El pregó, el dimecres 23 de juliol, donaran el tret de sortida dels actes de la festa major de Sant Miquel de Balenyà. Les activitats s’allargaran fins al diumenge dia 26.
Del programa, destaquen les havaneres amb rom cremat, el partit de futbol entre casats i solters, un sopar popular, la jornada castellera dels Sagals d'Osona i els balls del Cercolets d'Osona.
Podeu consultar el programa a l'enllaç:

Festa Major de Sant Miquel de Balenya 2008
Destaquem doncs:
Dijous 24 de juliol,a les 22.30 Havaneres amb el grup "Port Bo" i rom cremat
Dissabte 26 de juliol a les 21.30 Sopar popular de Festa Major,venda de tiquets a l'oficina de la Caixa de Manlleu del poble.Tiquet 15 €,places limitades.
Diumenge 27 de juliol a les 9.30 despertada amb els grallers dels Sagals d'Osona a les 10 del mati Xocolatada popular a les 11.45 actuació del grup de balls populars i tradicionals dels Cercolets d'Osona i de la colla castellera dels Sagals d'Osona,a la Plaça de l'Esglesia
El diumenge al Restaurant Els Angelets de Sobrevia,a la Ctra. de Seva 2 de Sant Miquel de Balenyà (telf. 93 812 40 48) a partir de les 9.30-10.00 trobareu els castellers esmorzant i agafen forces per la jornada...una bona ocasió per acostar-se a la colla i compartir taula.
I recordeu que estem al poble de La Companyia Cervesera del Montseny,on ja hem actuat l'any passat...
Altres llocs per anar a menjar:

LA CANTINA DE BALENYÀ (Estació de la RENFE) Bisbe Perelló, 39 SANT MIQUEL DE BALENYÀ
RESTAURANT ELS ANGELETS DE SOBREVIA Carretera de Seva, 2 SANT MIQUEL DE BALENYÀ 938 124 048
BAR ELS CAÇADORS Fraternitat, 3 SANT MIQUEL DE BALENYÀ 938 521 052
FORN VILA Camí Ral SANT MIQUEL DE BALENYÀ 938 124 218
Altres llocs a la vila de Seva