Caldes de Malavella,cuina de Festa Major



Caldes de Malavella és un poble de la comarca de La Selva,conegut per la seva tradició termal que és remunta als temps de l'antiga Roma.Les fonts termals,greument afectades per un terratrèmol al 1775,han donat una empremta a la vila i a la seva forma d'expressar la gastronomia local.
Aquest cap de setmana tindrà lloc la Festa Major del municipi,amb un important acte de caire culinari :

Dijous 31 d’agost:
II Mostra
gastronòmica de Festa Major de Caldes de Malavella 2008

Gran sopar de Festa Major ubicat al Polivalent esportiu. Després de l’èxit de l’any passat els cuiners del poble han decidit seguir endavant amb la iniciativa i aquest any es podrà tornar a gaudir dels seus suculents plats.

Preu dels tiquets: 24€

Es pot triar del menú general dos primers plats, dos segons plats, 1 postres, pa, aigües, vi o cava i cafè
Venda de tiquets: a l’Hostal Esteba, Fleca Marí, Restaurant Ca la Manela, El Rebost de la Bruixeta, Pastisseria Buhigas, restaurant Cal Nap, Pub Tèrmic, Oficina de Turisme i Ajuntament.
PRIMERS PLATS
Amanida de mango, bonítol, romesco i fruits secs
Carpaccio de magret d’ànec amb peres i salsafins
Creppe vegetal
Tebi de roast beef amb mongetes i esp
àrrecs

SEGONS PLATS
Galeta de patata amb brandada de bacallà i tòfona d’estiu
Calamars farcits de verduretes i gambes a la mar
inera
Espatlla de xai despssada al forn amb pinya caramelitzada
Pollastre de pagès amb escamarlans
Medalló de peu de porc farcit de ceps i foie

POSTRES

Coulant de xocolata amb gelat de pipermint

Assortit de pans (termal i multicereals)
Vins i caves
Aigües minerals i sense gas
Cafès
Un cop tips podrem finalitzar la nit
acabant d’amorosir el cos amb una ballaruga amb la Discomòbil Albert i Ruben. Organitza Associació de Comerç i Serveis de Caldes

Diumenge 3 d'Agost Sopar informal al Recinte firal, servit pel Grup de Joves Intrèpids de Caldes i col·laboradors.

Podeu consultar la resta del programa d'actes a l'enllaç:



La tradició de cuina termal esta molt arrelada al municipi,que consta amb dos balnearis en actiu.
Les fonts naturals d'aigua calenta han estat tan importants en la història i desenvolupament de Caldes, que també n'han enriquit la cuina. L'ús d'aquesta aigua a l'hora de cuinar ha creat la denominada cuina termal.
Està demostrat que l'aigua de Caldes intensifica els aromes i colors dels plats moderns i tradicionals. Els experimentats xefs de l'hotel han adaptat les antigues receptes de cuina tradicional i han utilitzat ingredients locals per crear una cuina deliciosa que no us podeu perdre. La barreja d'una gran varietat de verdures, caça i marisc, combinats amb encert amb ingredients tradicionals com els salsifins i els pèsols, forma una cuina local amb molta personalitat.


Platillo de Cigrons amb Bacallà (Cuina Termal)

Ingredients (4 persones):

10 L. Aigua Termal de la Mina
400 grs. de cigrons
250 grs. ceba de figueres
½ pebrot vermell (o verd,segons el gust)
1 fulla de llorer
2 tomàquets triturats sense llavors.
1 cullera cafè de pimentó
300 grs. de morro de bacallà dessalat
200 ml. d’oli d’oliva
50 grs. de farina i Sal


Preparació:

En primer lloc s’hauria d’anar a la Font de la Mina de Caldes de Malavella a buscar aigua termal per posar en remull els cigrons.

Posar en remull els cigrons en un cassó amb 5 litres d’aigua (8-10 hores). Passades aquestes hores, escórrer els cigrons, posar a bullir els 5 litres d’aigua termal restants. Quan l’aigua arrenqui el bull, afegir els cigrons i deixar bullir 2 hores.

Mentre tallar a daus petits la ceba i el pebrot i sofregir en una cassola amb un bon raig d’oli i la fulla de llorer. Quan la ceba sigui rossa, afegir el tomàquet triturat i deixar coure sempre a foc lent. Finalment afegir-hi, si es vol, el pimentó. Quan els cigrons siguin a punt, afegir-los al sofregit i deixar coure uns 15/20 minuts a foc lent. Mentre tallem el bacallà a daus mitjanets, els enfarinem i fregim amb oli d’oliva fins que quedin daurats. Retirar i afegir a la cassola amb els cigrons i sofregit i fem el xup xup durant 5 minuts.