Premià de Mar: tomàquets,castells i festa major



La localitat del Maresme de Premia de Mar esta situada a uns 20 kilòmetres de Barcelona,entre els municipis de El Masnou,Vilassar de Mar i Premià de Dalt.
Aquest cap de setmana estarà de Festa Major,una festa on podrem viure la relació de la vila amb el mar i la pirateria ( amb el pirata Omar al capdavant).

El programa de festes té molts actes de gran interès,sobretot gastronòmic...des del pa amb vi sucre del dimecres a la tarda tot escoltant el pregó de festes,l'Atracabars del dijous a la nit anant a "assaltar" els bars amb companyia del gegant Omar ,la "Caipirinhada" el divendres a les 1.30h de la matinada que serà la preparació per la "cursa a pèl" de les 2.30 una típica activitat premianenca.
Dissabte 12 a les 18.00 a l'Escola Sant Cristòfol,vine a tastar les cuines del món. Si vols venir coneixeràs els menjars, les músiques i els contes del món. Aquesta activitat val 5€.
Diumenge 13 a les 10.00 un esmorzar com cal amb botifarrada.Cal agafar forces per poder aguantar el darrer dia de la Festa Major!
Preu: 1€. Els tiquets es poden adquirir en la botiga de la Festa Major, al Centre Cívic .etc,etc,etc...

Per informar-vos bé de tot el que fan els premianencs:

Programació Festa Major Premià de Mar 2008



El diumenge 13 a les 12.00 tindrà lloc la jornada castellera,les colles que actuaran són Capgrossos de Mataró i Castellers de Sants, a la Plaça de l'Ajuntament.Pels Capgrossos serà la diada abans de la seva festa gran de Les Santes...així que segur que aniran a provar coses grosses!!!

Seguidament dels castells podem triar tastar la paella pirata i premianenca a la Plaça Nova,cal anar disfressat una mica d'un dels bàndols (porteu el mocador casteller!!!).
Amb tanta activitat, el cos necessita un respir de tant en tant! Ara teniu l’oportunitat de baixar a la vora de la mar i disfrutar d’unes sardines amb una bona torrada a la Plaça de l'Os a les 18.00. Preu: 1€. Els tiquets es poden adquirir en la botiga de la Festa Major, al Centre Cívic, i durant la celebració de l’acte.
Acabem la festa a ritme d’havaneres a les 21.00 a la platja de Llevant. Enguany amb els premianencs Barca de Mitjana. Tovalloles esteses per la platja mentre bevem un rom cremat que es repartirà a la mitja part.
Ja veieu un diumenge ben complert de botifarrada,castells,paella i sardinada i cremat per un mòdic preu !!! qui no surt és perquè no vol!!!

Del 8 de juliol al 31 d'agost tindran lloc les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet es podrà gaudir de 40 Restaurants d'onze municipis del Maresme que elaboren diverses receptes amb el tomàquet com a ingredient principal. Amb intenció de convertir el tomàquet en un producte de referència de la comarca de la mateixa manera que ja ho són actualment el pèsol, el calamar, les mongetes, el vi, les maduixes o les cireres. Amb aquest objectiu, el Gremi d’Hosteleria i Turisme del Maresme organitza des de fa dos anys unes jornades gastronòmiques del tomàquet, amb les quals es vol posar de manifest la seva excel·lència gastronòmica.
Entre l'abril i el novembre surten del Maresme uns 40 milions de quilos de tomàquet que es consumeixen tant a la comarca com a la resta de Catalunya.