Sagals d'Osona a la 3a.Cursa de l'Olla de Núria...amb l'esport català!!!



El proper diumenge 19 de juliol a Núria tindrà lloc la 3a.Clàssica a l'Olla de Vall de Núria,enguany 1er Gran Premi Internacional de les Nacions, Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya de la FEEC.

3º CURSA “ CLÀSSICA DE LA OLLA DE NÚRIA

19 JULIOL DIUMENGE

11:00 - NÚRIA amb els SAGALS D’OSONA

amb Pica Pica + Obsequi


La cursa, amb 21 km de recorregut i un desnivell acumulat de 3.880 m, és tot un repte per als corredors de muntanya, ja que el 72 % del recorregut transita per sobre els 2.700 m. Un traçat que discorre per 4 pics de més de 2.800 m i pel sostre del Pirineu Oriental català, el Puigmal (2.913 m).

La sortida de la cursa serà al santuari de Núria (Ripollès) a les 9.30 h, després de la reunió prèvia, i l’arribada serà al mateix santuari, un cop els corredors hagin completat el recorregut dissenyat per l'organització.
L'organització vol que l’Olla de Núria, més que una cursa, sigui també un dia molt especial per a tots els visitants de la vall. Per això es programaran activitats guiades per anar a animar els corredors als llocs més emblemàtics del recorregut.
Aquesta cursa d'alta muntanya esta organitzada per l'Unió Esportiva Vic amb el suport de la plataforma pro Seleccions Catalanes,el Consell Català de l'esport,Vall de Núria i l'empresa Buff. Aquesta competició neix de la voluntat de reivindicar l'esport català després de maniobres d'expulsió per part de la federació espanyola de la federació catalana de l'organisme federatiu internacional...
Per seguir la notícia de tal com han anat les cose,millor que feu un cop d'ull als articles de premsa següents:

Catalunya organitza una prova de curses de muntanya el mateix dia que la Federació Internacional fa el Campionat d'Europa. del diari Avui.cat
L'Olla de Núria ja bull Mundo Deportivo

Com haureu pogut llegir,de vegades ,anar a fer castells no tant sols serveix per ensenyar i donar a conèixer les nostres tradicions i costums nacionals. Sinó que també podem donar suport a aquelles altres activitats que volen defensar la nostra identitat pròpia en camps tant dignes com l'esportiu...la identitat no tant sols ha de quedar tancada al món tradicional i/o folklòric ...també s'ha de defensar en tots els àmbits (esportiu,artístics,culinaris,etc). Quan a alguns els molesta que podem córrer per les nostres muntanyes sota la nostra bandera,enlloc de la seva,es que tenim un problema...
Diumenge a Núria no farem el 4d8 , ni potser de 7 ,però cal ser-hi presents...per què els castell són una eina viva,una tradició en constant evolució,una manera de representar la nostra manera de fer com a poble,i un símbol de la cooperació i del treball en equip.Si creiem que hi ha una dignitat nacional que no hem de deixar que ens la trepitgin,aquesta és una bona manera de col·laborar ... per alguns ,això diran que és polititzar els castells o l'esport,però no es queixen quan ens prohibeixen competir sota els nostres símbols.

Cursa clàssica Olla de Núria from tuatara on Vimeo.