Un cap de setmana complert...sense abstencions!!

El proper cap de setmana estarà marcat per les eleccions a l'estat espanyol. El dissabte jornada de reflexió i diumenge jornada electoral,però també jornada castellera i gastronòmica,i per partida doble...a Muntanyola (Osona) a la Festa de l'arbre i a Bescanó (Gironès) a la Fira de l'embotit.

Muntanyola

Informació del municipi


Aquest petit municipi de la comarca d'Osona marca des de fa unes quantes temporades l'inici de la temporada de la colla carbassa.

Àlbum de fotos Muntanyola 2007


En motiu de la XII Festa de l'Arbre i la III Fira de la Natura es duu a terme una diada castellera,enguany amb la colla veïna del Bages els Tirallongues de Manresa.

A més de les paredetes de productes alimentaris i licors varis (un patxaran que l'any passat va fer estralls!!!) cal fer especial esment a la vedella rostida "estil gaucho" que es pot veure com la fan des de primera hora del matí. Hi ha servei de bar i taules i cadires,millor que us porteu els coberts ja que cap a darrera hora en solen faltar sempre..
Per un mòdic preu us podeu quedar a dinar i fer una bona migdiada (aneu a votar abans de l'actuació o quan volgueu,si voleu!!!) amb una vista excepcional.

El programa d'actes de la jornada ofereix diferents opcions:

XII Festa de l’Arbre i III Fira de la Natura de Muntanyola:

Diumenge 9 de març de 2008, a la zona de la parròquia de Muntanyola i altres indrets del poble.

09:30 Plantada d’un arbre a l’escola bressol

10:30 Obertura de les parades i activitats de la fira, (artesania, alimentació tradicional, tractament de residus, exposició pictòrica al local polivalent, posada en funcionament de l’àrea de compostatge i demostració de compostatge casolà, deixalleria mòbil, lons, etc).

11:00 Cercavila amb els gegants de Santa Maria d’Oló i l’Estany.

11:00 a 13:00 Jornada de portes obertes al C.E.I.P. i a l’Escola Bressol de Muntanyola.

12:00 Servei de vedella rostida a l’estil "gautxo", (!2 € el tiquet, beguda inclosa).

12:00 Actuació castellera: Tirallongues de Manresa i Sagals d’Osona.

Altres activitats al llarg del dia: Com a novetats: globus aerostàtic i tren firal, (recorregut des de la fira a la zona esportiva), a més a més, llançament de destral, tir amb arc, segona trobada de pastors i exhibició de gossos d’atura; tercer concurs de tala i esbrancada d’arbres; lectura de textos de Mercè Rodoreda i Federica Montseny, a la parada de l’Associació de Dones de Muntanyola.

Al llarg del matí: Servei de bar, amb entrepans i begudes

Bescanó,Fira de l'embotit


El diumenge abans de Rams te lloc aquesta fira de l'embotit del poble de Bescanó,a la tarda hi haurà una jornada castellera amb les colles dels Marrecs de Salt i els Castellers de Figueres,el programa posa les 16.00 h,però la puntualitat gironina és una mica elàstica...per experiència.

Programa d'actes de la Fira,a l'agenda de la web de l'ajuntament

La fira es una bona oportunitat per omplir el rebost de viandes de molt bona qualitat,tastar alguns vins i caves i poder veure com és fa la botifarra de perol amb tast inclòs!!!),una bona manera de tancar la jornada electoral,després de reflexionar sobre si és millor la vedella d'Osona o la botifarra de perol del Gironès...potser caldrà un segon debat,per acabar de decidir..no?