Setmana Santa,3 dies de fires i 1 de castells

Ja tenim la Setmana Santa al cim,per alguns les vacances ja van començar a principis de setmana per d'altres tot just tenim els dies que toca i prou...Així doncs us proposem 4 sortides d'un dia per aquest "cap de setmana" llarg,recordeu però que el dilluns es el dia de la mona "Dilluns de Pasqua" i que els padrins us ( a mi també !!! ) tocarà pagar o be fer-la vosaltres amb les. receptes que us proposem. Comencem:

Divendres 21 de març: Mercat Medieval a Santa Maria
de Besora (Osona)

Enguany és la cinquena edició,en aquest municipi de la comarca d'Osona i trobareu l'únic mercat medieval que es celebra en l’ àrea territorial del Bisaura, gaudeix d’una situació geogràfica i d’un clima privilegiats.

Parades al Mercat Medieval



Amb la participació de tots els habitants del municipi i gent d’arreu ens volen mostrar com es feien abans coses que ara es fan pitjant un botó. Com es filava, com es teixia la llana, com feien el pa. També trobem demostracions d’artesania com es feien les culleres i estris de fusta, com es treballava la pedra, la terrissa, el cisteller, la filadora. Exposicions d’objectes antics, d’eines que es feien servir per treballar al camp.

Han muntat jocs oblidats i arraconats per la consola i l’ordinador: curses de sacs, trencar l’olla, cavallets de cartró, les ferradures, estirada de corda i d’altres ubicats a la memòria històrica dels nostres avis i què ens poden deixar en herència per jugar com feien ells quan eren xics.
Hi ha servei de bar i menjars. l'horari es de 9 del matí a 7 de la tarda. Podeu aprofitar per visitar altres punts de la comarca,consulteu a la web d'Osona Turisme per triar i destriar.

NOTA : Arribant a Sant Quirze de Besora,trencant direcció Alpens al semàfor,a la sortida del poble davant del polígon trobareu un petit bar botiga,on podreu comprar embotits i fer uns esmorzars de forquilla i ganivet (carns a la brasa, senglar,cap i pota,etc) . Ara fa temps que no hi vaig,però suposo que encara funciona...

Dissabte 22 de març:Fira del Brunyol i la Garnatxa de Garrriguella

A Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà es celebra la ja tradicional Fira de la Garnatxa i el Brunyol. És una excel·lent ocasió per degustar els brunyols de l’Empordà així com la garnatxa amb denominació d’origen Empordà, Banyuls i Minervois.

El brunyol, molt propi de la Quaresma, està fet amb una massa d’ou, llet, farina i aigua, que es passa per la paella per que quedi fregida. És un postres propi de la Quaresma.

A més a més de tastar els brunyols i la Garnatxa, tot aquell que vulgui, podrà participar en el concurs de tast de Garnatxa, un vi dolç excepcional, típic de la zona, càlid i sedós.

A la fira a més de les degustacions gastronòmiques hi ha activitats culturals, sardanes i altres propostes perquè el públic assistent hi pogui participar.


www.Tu.tv

Diumenge 23 de març: Sopar Medieval a Hostalric



Amb mercat medieval, cercavila de contes i màscares, processó de la santa companya, combats teatralitzats, concerts, akelarre, tallers d'artesans i tallers malabars, exposicions d'alquímia, sopar medieval, ronda musical trobadoresca, combats de cavallers i altres activitats relacionades amb el tema. Més informació al telf. 972 864011




Gran sopar medieval :

MENÚ

Degustació d'embotits RIC-TALHOS

Brou medieval acompanyat de llegums cuits

CUINA MEDIEVAL

Vedella de les terres de Girona amb salsa "Llons-cu"

Porc d'Hostalric amb salsa "Ximixurri"

Postres especials aniversari

Pa, aigua, i vi negre, rosat i afruitat.


Pel sopar cal anar vestit d'època ,però no patiu,l'organització deixa roba amb el compromís de retornar-la. El preu aproximat ronda els 17-18 € per cap. La capacitat es de 600 persones. Un espectacle digne de veure.
Programa de la Fira i Mercat Medieval d'Hostalric 2008


Dilluns 24 de març:Arrossada i castells a Esparreguera

Vídeo fet pel Sr.Lluís Artigas Jorba
APLEC A SANTA MARIA DEL PUIG

11 h del matí Missa. Els Castellers d'Esparreguera aixecaran un pilar dins l'ermita.

12 h Sardanes amb la cobla Ressò de La Passió d'Esparreguera. A la mitja part hi haurà les actuacions dels Castellers i els Geganters d'Esparreguera i els Bastoners del Montserratí.

14 h Arrossada popular organitzada pels Castellers d'Esparreguera. Peru per persona 6€ (plat i coberts inclosos). Venda de tiquets a l'escorxador durant els assajos de Castellers i a Fotosistema. Reserves al telf. 937772825

16 h Sardanes amb la cobla Ressò de La Passió d'Esparreguera.

Hi haurà servei de bar durant tot l'aplec a càrrec de la Secció Sardanista de La Passió.