Una proposta per la Diada...Vi,Figueres,Empordà

XXIII Mostra del vi de l'Empordà





























Del 8 fins l' 11 de setembre a la Rambla de Figueres podem gaudir d'una mostra dels vins de l'Empordà...Des d'Osona hi tenim una horeta i mitja,per l'eix transversal fins agafar l'autopista direcció La Jonquera,fins a la sortida de Figueres (el cost es de 3,90€ el peatge).

La Mostra s'obre al públic a les 11 del matí fins a les 14.00 i de les 5 de la tarda fins les 8 del vespre. El tiquet de degustació dels vins i tast de diferents productes (brunyols,ànec,embotits,etc) es de 5€ per persona,inclou 7 tastos de vi i 3 de menjar, amés ens regalen una copa commemorativa de la diada...prou maca.
Aquest diumenge també té alguns actes interessants:
a les 19.00 del vespre cantada d'havaneres amb el grup Marejol
A les 9 de la nit,musclada popular acompanyada de vi blanc de l'Empordà i figues de setembre.


Els diferents tast de menjars podrem provar ànec - tant foie com pernil d'ànec- pastisseria variada -amb molt d'interès amb els brunyols que podrem combinar amb el tast de garnatxes-,anxoves i seitons,embotits -venim d'Osona,terra d'embotits,així que més que buscar una llangonissa o fuet especial,el que si que tenen de molt bona qualitat son els peltrucs (bulls o bisbes) tant blancs com negres i de fetge.aquest últim molt i molt bo-,tot força interessant.

Els vins,personalment caldria destacar el criança de la cooperativa Empordàlia,de Pau, i els caves Oliveda.