Receptes carbasses II

Crema de pastanaga

Ingredients per a 4 persones:
1/2 kg. de pastanagues
2 cebes
1 patata
200 ml. de nata liquida
Formatge ratllat (al gust)

Preparació
Posem a escalfar aigua en una cassola,mentres tant pelem i trossegem les verdures
Quant l'aigua comenci a bulli hi afegim les verdures trossejades i deixem que bulli a foc suau durant 15 o 20 minuts.
Quan les verdures estiguin cuites les passem per la batedora (turmix) a la mateixa cassola;si en tenim,és millor fer servir el got de la batedora,ja que és més ràpid i la crema surt més fina i sense grumolls,també podem pasar-la pel colador xinès per assegurar-ho.
Afegim la nata líquida.
Ho tornem a batre tot fins que ens quedi ben barrejat.
Ho servim ben calent,i a gust de cadascú hi tirem una mica de formatge ratllat o dauets de pa fregits,també hi ha qui tira encenalls de pernil passats per la paella.


Llom rostit amb taronja i pinyons

Ingredients per a 6-8 persones:
1 kg de llom amb una sola peça
2 taronges
40 ml de conyac
sal,oli d'oliva i pebre negre
3-4 cullerades soperes de pinyons
250 gr de fulles d'enciams diferents (ruca,canonges,escarola,roure,...)
una mica de farina


Preparació

Salpebra la peça de llom i daurar-la ,una opció es enfarinar la peça de carn per què al daurar-la quedi tancada i retingui tot el liquid dins de la peça i quedi més tendre.
Escalfar el forn a 180º,col·locar el llom en una safata i regar-lo amb una mica d'oli.Deixar-lo coure aproximadament uns 20 minuts.
Preparar en un got,d'un quart de litre a 300 ml,el suc d'una taronja,2 dits de conyac i 2 dits més d'aigua. Afegir-hi els pinyons per tal que es vagin macerant.
Tombar la peça de llom i regar-la amb el preparat del got.
Deixar-ho coure uns 20 minuts més,tot mullant amb el suc la peça de carn.
10 minuts abans d'acabar la cocció,tallar unes rodanxes molt primes de taronja i afegir a la carn
Tallar la carn en rodanxes ben primes,afegir-hi la salsa de taronja i pinyons i guarnir el plat amb la barreja d'enciams.