Receptes Carbasses IV

OUS FARCITS AMB ESCAMARLANS
Ingredients per a 4 persones:

Sofregit d'alls:

300 grams d'alls picats
1 cullerada sopera de farina torrada
1 cullerada sopera de julivert picat
2 tomàquets madurs sense pell ni grans

Brou de peix:

500 grams de peix per bullir
4 raps petits
8 escamarlans

Picada:

4 talls de pa
20 atmelles torrades
julivert
pinyons

Preparació :

Bullirem 8 ous i guardarem les clares per poder-les farcir. Al mateix temps, bullirem el peix durant 1 hora i hi posarem els raps 4 minuts fins que la carn sigui cuita.

Farem un sofregit amb els ingredients que tenim i en guardarem una mica per farcir els ous. Amb la carn dels raps i la mica de sofregit farem una pasta i farcirem les clares, les arrebossarem amb farina, pa ratllat i ou batut fins que quedin rosses.

Amb el sofregit restant farem un suquet amb el brou del peix i la picada. Ho farem bullir tot junt durant mitja hora i hi posarem els ous que hem preparat amb els escamarlans i una mica de safrà. Podem posar-hi uns pèsols per decorar el plat.

ARROS AMB CALAMARS I MUSCLOS

Ingredients per a 4 persones:
250 gr d'arròs
300 gr de calamars
300 gr de musclos
1 ceba
3 grans d'all
4 cullerades de tomàquet triturat
oli d'oliva
sal
pebre


Preparació:

Bullir l´arròs amb aigua a bastament. Quan sigui al “dente”, retirar-ho del foc i escórrer-ho. Netejar els calamars i tallar-los en anelles. Obrir els musclos i separar-los de les conquilles. Sofregir la ceba i els alls, ambdós trinxats; afegir-hi el calamar. Quan aquest estigui sofregit, sumar-l´hi els musclos, salpebrar-ho, incorporar-hi el tomàquet, coure-ho uns minuts i, quan sigui en el seu punt, afegir-hi l´arròs, remenar-ho un parell de voltes i servir-ho tot seguit