Fira del Gall de Vilafranca 2009 : un rei negre a casa dels verds


Mostra un mapa més gran


El 19 i 20 de desembre Vilafranca del Penedès celebra la Fira del Gall.
Una Fira que enguany se celebra en el mateix emplaçament que la darrera edició (Parc de Sant Julià) i que presenta un seguit de novetats, encapçalades per la 1a Exposició-Concurs de Raça de Gallina Penedesenca, i seguides per la celebració únicament dissabte de la 3a Mostra de Tapes d’Aviram amb horari ampliat (fins a les onze de la nit) i amb accés lliure, o bé la iniciativa “La Fira als Restaurants” en que deu restaurants vilafranquins durant tota la setmana prèvia a la Fira del Gall oferiran un menú amb l’aviram i el Gall Negre del Penedès com a ingredient destacat i acompanyat pels mateixos vins que es podran degustar en la Mostra de Vins Negres del Penedès.

Per triar i remenar podeu consultar a la web :

FIRA DEL GALL 2009 Vilafranca del Penedès

Enguany trtobarem novetats gastronòmicament interessants :

La 3 a Mostra de Tapes d’Aviram només dissabte 19 de Desembre
La 3a Mostra de Tapes d’Aviram arriba amb novetats. Enguany només se celebrarà dissabte i
en horari ampliat: de 19:00 a 23:00 hores..
Hi participen 7 restaurants i bar de la comarca que ofereixen fins a 14 tapes diferents. Aquesta edició, i també com a novetat, l’accés a aquest espai serà lliure (en les edicions anteriors calia adquirir un tiquet d’accés) i un cop dins el visitant podrà adquirir per quatre euros un tiquet per fer dues degustacions; la tapa de repetició val dos euros. Els vins són els de la Mostra de Vins Negres del Penedès i costen entre 1’00 i 2’50 € la copa. A l’igual que l’any passat, per votació popular s’escollirà la millor tapa (premi per sorteig als concursants i diploma de reconeixement a l’establiment la tapa del qual obtingui al guardó). Durant tota la tarda i fins que acabi, la Mostra de Tapes d’Aviram estarà amenitzada per un conjunt que oferirà música en directe.


Mostra de cuina d’aviram
Restaurant El Gat Blau de Vilafranca del Penedès
- Gall del Penedès guisadet amb xampinyons frescos saltejats amb reducció de vi Merlot
- Crep farcida de melós d’ànec rostit amb salsa de reducció de vi Cabernet
- Cuixetes de gall ros farcides de calçots i prunes
Restaurant Mer.Cat de Vilafranca del Penedès
- Gall del Penedès farcit de bolets i botifarra negra, acompanyat de celeri
- Milfulles d’ànec amb col i peres
Restaurant Masia del Gall de Vilafranca del Penedès
- Gall del Penedès amb castanyes i moniatos
- Caneló de faisà
- Ànec amb prunes i pinyons
Restaurant La Cucanya de Vilanova i la Geltrú
- Gall del Penedès en escabetx
- Ànec mut amb moixernons
- Lassanya de Nadal (amb farcit d’aus de corral)
Restaurant Sant Jordi - Ca la Katy de Sant Martí Sarroca
- Civet de Gall del Penedès
- Ànec rostit amb prunes i pinyons
- Paté de fetge d’ànec a la malvasia de Sitges
Restaurant Fonda Neus de Sant Sadurní d’Anoia
- Fideuà de gall
- Canelons Neus
- Gall del Penedès al cava
Restaurant La Casa del Conill de Sant Miquel d’Olèrdola
- Gall del Penedès al vi negre
- Canelons d’ànec i foie de gall amb la seva salsa
- Ànec a la catalana
Tiquet d’accés a la Mostra de Cuina d’Aviram: 6’00 €
Inclou entrada al pavelló climatitzat, brou d’aviram, pa, obsequi de la copa de vi (buida), postres (garlanda i catànies), cafè (amb raig de brandi opcional) i l’ús de plats i coberts.
Vins a escollir entre els 18 que s’ofereixen a preus entre 1’00 i 2’50 € la copa (veure marques, anyades i preus a Mostra de Vins Negres del Penedès).
Plats per emportar-se
Es facilitarà gratuïtament els envasos i per tant no és permesa l’entrada a la Mostra de
carmanyoles, tupers ni cap altre tipus d’envàs.


3a Mostra de Tapes d’Aviram
Restaurant La Palma, de Vilafranca del Penedès
- Mini Caneló d’Aviram.
- Tartaleta amb Mousse de Menuts i confitura de poma.
Kroxan, de Vilafranca del Penedès
- Panet rombo artesanal vegetal amb gall dindi.
- Trio de panets amb embotit de pollastre acompanyats de brotxeta tomàquet i mozzarela.
Kassba, de Vilafranca del Penedès
- Coeur de praline de foie amb cobertura de xocolata negra.
- Pastella de magret d’ànec amb fruites del bosc, amb cobertura de sucre glass i canyella.
(dolç/salat)
El Nou Tanins, de Vilafranca del Penedès
- Cuixetes de pollastre amb salsa de fruits secs.
- Pollastre esmicolat amb salsa rosa, trufa i tomàquet deshidratat.
Trefí, de Vilafranca del Penedès
- Ravioli cruixent de pasta fresca farcit d’ànec confitat amb salsa de trompetes de la mort.
- Coca de pasta de full amb bolets de temporada i cuixeta de guatlla confitada.
Cal Joanet, de Vilafranca del Penedès
- Tartaleta de bolets amb ànec i formatge parmesà gratinat.
- Mini truita de patata i ceba amb pollastre del Penedès
Cal Pelegrí de l’Ordal
- Milfulles amb puré de poma i magret amb vinagreta perfumada a la mel.
- Farcellet de pollastre de pagès amb gambes.
Preus
Tiquet 2 tapes= 4 € Repetició: 2 €/tapa
Copa vidre+degustació = 2€ Vins d’1 a 2,5€
Accés lliure