Receptes carbasses XV

Musclos farcits amb tonyina i arrebossats

Ingredients

Beixamel feta amb oli i mantega
ceba i all
Tonyina d’oli
Salsa tomàquet
Pa ratllat
Ou batut
Oli per fregir

Preparació

S’han de netejar el musclos, els obrim al vapor, els tallem a trossos petits i, els barregem amb tonyina d’oli ben escorreguda. Barregem la beixamel amb el q ue hem tallat,i omplim les closques -han de quedar curulles-. Quan està ben fred i pres, ho banyem amb l’ou batut, ho passem per pa ratllat, i ho fregim amb força oli - de mica en mica per que l’oli no es refredi-. Els podem posar amb paper de cuina perquè es xucli l’oli i es serveixen amb salsa de tomàquet. o amb el que vulguem.

Costelló de porc amb taronja

Ingredients per 4 persones

1 kg de costelló de porc
2 cebes
2 pastanagues
1 tomata
aigua
2 taronges
oli d'oliva
sal
pebre negre
1 raig de vi ranci

Preparació


Salpebrem el costelló i l'enrossim lleugerament en una cassola de terrissa. El reservem. Pelem les cebes i les pastanagues. Les tallem a rodelles i les posem al fons de la cassola. Tallem la tomata a quarts, pelem les taronges i ho afegim a la cassola. Hi tornem a posar el costelló, hi tirem un raig d'oli i ho rostim al forn a 160ºC.

A mitja cocció, hi incorporem el suc de taronja i el vi ranci, ho deixem reduir i, si queda molt sec, ho mullem amb un raig d'aigua. Quan el costelló sigui cuit, el traiem i passem les verdures i el suc de la cocció per un colador xinès. Tornem a ajuntar el costelló amb la salsa i ho servim.
Aquest costelló amb taronja, de gust agredolç, és molt agradable al paladar. Recorda l'ànec amb taronja, ja que el costelló també és una mica greixós. Cal preveure que el costelló de porc hagi reposat uns 4 o 5 dies a la nevera perquè sigui més tendre. Un costelló de porc fresc, acabat de matar, té una textura dura; per tant cal preguntar-ho al nostre carnisser de confiança. També podem saltar uns grills de taronja amb mantega i una cullerada de sucre de guarnició.