S'acosta la Diada de l'11 de setembre...Sagals hi serà present!!!




PROGRAMA D’ACTES
MARXA DELS VIGATANS 10 de setembre de 2009


El proper divendres serà la Diada Nacional de l'11 de setembre, l'Associació Cultural dels Sagals d'Osona hi participem en diferents actes i a diferents nivells. Des dels actes "institucionals" amb el pilar d'ofrena a la memòria de Bach de Roda,la presència en la "Marxa dels Vigatans"

Santa Eulàlia de Riuprimer
Ales 18.45 a la plaça de la Rectoria: Lliurament de la Flama dels Vigatans.
Entre les 18 i les 20h. Sortida de totes les columnes cap a Vic. (Veure poblacions a l’apartat Les Columnes).

Vic
A les 21.30- Monument a Bac de Roda. Lectura del Romanço del Bac de Roda. Ofrena i entrada de les columnes. Encesa de les torxes de la Marxa dels Vigatans amb la Flama.

A les 22.00- Plaça de la Catedral: Arribada de la Marxa dels Vigatans. Acte d'homenatge a Antoni Pladevall. Crema del Decret de Nova Planta. Himnes.

A les 22.30- Gegants i castells amb els Sagals d'Osona. Botifarrada i begudes de la terra. Concert del Belda i el conjunt Badabadoc + PDCAT.


I per acabar una participació més "lúdico-festiva" a Les Carpes de ViG,una nit a la discoteca osonenca on les activitats de cultura popular i tradicional prendran el protagonisme,el "món de la nit" no està deslligat del "fer país"...fins i tot darrera una barra de bar podem recuperar begudes i combinats de la nostra terra,que també són cultura popular!!!
No faltarà de res: Els Sagals d'Osona, els Geganters de Prats, els Grallers de Torelló i la col·laboració de Grues Francesc Güell per aixecar la senyera més llarga d'Osona!

A partir de les 24.00 h pilars a Carpes amb els Sagals d'Osona

Àlbum de fotos actes Vigília Diada 2008