Fotos Diada Festa Major de Roda de Ter 2009



Un altre any per la Festa Major de Roda han actuat les dues colles de la comarca ; els Sagals d'Osona i els Nyerros de la Plana.
La diada d'enguany ha tornat a deixar palesa la gran distància que hi ha entre una colla i altre,la colla carbassa ha descarregat 3 castells de set amb solvència tot i la manca d'efectius importants de tronc que han fet "repòs" de cara a diades on caldrà treballar més (la setmana passada varen tenir la diada de colles de l'Eix ...).
Pels sagals ha sigut l'ocasió de fer probes de gent i de portar a plaça tres diferents estructures de tres ; el tres de 7 amb agulla ,el 3 de 7 per sota i un tres de 7 normal amb els germans Arimany al pis de segons (castell familiar!!!) , a les rondes de pilars han fet un pilar de 4 d'entrada i un pilar de 5 de cloenda.
Els carbasses encararan a partir d'ara el tram final de la temporada amb diades tant importants com la del proper 4 d'octubre a la Festa Major de Sarrià a Barcelona , al barri de Les Corts el 12, a Vic el 18, a Terrassa el 24 ,a Centelles per la Diada de la colla al novembre ,etc ... on caldrà treballar el 4d8 i el 2d7 com a clars objectius de la temporada , més alguna sorpresa.

Pels de la camisa grisa la diada els ha permès ,amb l'ajuda de cordons carbasses, descarregar tres castells de 6 ; un 3d6 ,un 4d6 i un 3d6 amb agulla... els castells han sigut treballats,ha calgut desmuntar una vegada les estructures del 3d6 i del 3d6 amb agulla per assegurar-ne la base... degut a diversos motius (casaments ,lesions extra-castelleres,etc) els efectius de tronc del grisos han sigut escassos. Ha falta dels "titulars" els castells s'han defensat malgrat la visible feblesa tècnica dels mateixos evitant qualsevol caiguda...que sempre és bo.
A la ronda de pilars un pilar de 4 aixecat per sota d'entrada i un altre pilar de 4 de cloenda.
Pels manlleuencs caldrà una bona feina d'assaig per assolir el castell de 7 que aspiren a final de temporada...assaigs i sobretot camises.