Fira del Gall de Vilafranca 2008


Mostra un mapa més gran

Us proposem una endevinalla (de bon rotllo!!)

Va de negra com les faixes ,Porta vermell com els mocadors S'enfila però no vola I és del Penedès...

No és un casteller,és la Gallina Negra penedèsenca.

"La primera definició de la raça penedesenca es dóna l’any 1921 però no serà fins l’any 1933 quan sorgeix l’agrupació de Criadors de penedesenques i exigeix unes caracaterístiques morfològiques molt concretes. A Finals de la dècada dels 40 l’entrada de ponedors estrangeres i l’aparició d’híbrids comercials per a carn, provoquen la gairebé desaparició de la Gallina Negra penedèsenca.

A inicis dels anys 80 el Centre d’investigació i Recereques Agroalimentàries aconsegueix fer una colònia d’uns pocs exemplars seleccionats en masies del Penedès amb gens de la Gallina Penedesenca i va ser a principi dels 90 quan es culmina la recuperació de la raça, deixant-la fixada en quatre varietats:l’aperdiuada, la barrada, la blat i la negra.

D’aquesta darrera varietat, la negra, que té en comú la uniformitat del color tant en el mascle com en la femella, s’en fa una millora genètica per a la producció de carn. Ès el Gall negre que tots coneixem."

fonts "patronat de Comerç i Turisme Ajuntament Vilafranca del Penedès"

Aqui tenim un altre bona oportunitat per acostar-nos a la capital de l'Alt Penedès,la Fira del Gall es remunta a molts anys enrera,abans la vila vilafranquina tenia dos mercats de l'aviram ara aquest que és fa pels vols de nadal ha esdevingut un dels actes més visitats del territori.
La quantitat d'actes i celebracions que envoltan tant la Fira com la vila és enorme,i a més també cal destacar tot lo relacionat amb el món del vi i el maridatge...que estem al Penedès !!! Terra de vins!!!
Si podeu,i sinó mireu de poder anar-hi,no us perdeu aquesta Fira del Gall.
El proper cap de setmana del 20 i 21 de desembre a Vilafranca del Penedès

Per consultar tota l'informació que vulgueu (horaris,programació,restaurants,etc) han fet una web: Fira del Gall'08

Us recomanem unes quantes coses:

dissabte 20 de desembre

SUPERCELLER (parc Sant Julià, pavelló de la plaça del Vi)
TASTAVÍ – Espai per degustar vins negres de la DO Penedès. Preu tiquet: 5’00 € (inclou copa de regal i 4 degustacions vins). Degustació platet d’embotits: 2’00 €.
Horari: 09:00 a 15:00 i de 17:30 a 22:00


EL REBOST DE NADAL – Espai de venda de vins negres, rosats i blancs DO Penedès, caves, licors i altres productes selectes d’alimentació artesana. Horari: 09:00 a 15:00 i de 17:30 a 22:00

SESSIONS D’INICIACIÓ AL TAST - Cursets gratuïts bàsics, teòrics i pràctics de 30 minuts, per a conèixer les característiques dels diferents vins negres de la DO Penedès. Dirigits per un enòleg. Participació gratuïta. Inscripcions al mateix pavelló.
Horari: d’11:00 a 14:00

SESSIONS DE MARIDATGE – Vins DO Penedès amb delikatessen d’aviram. Per saber quins són els vins que millor casen amb diferents plats d’aviram. Inscripció: 6’00 € al Rebost de Nadal o al telèfon 938.901.395 (Elena).
Horari: 1a sessió a les 19:00 i 2a sessió a les 21:00


MOSTRA DE CUINA D’AVIRAM I DE VINS NEGRES DO PENEDÈS (parc Sant Julià, pavelló de la plaça de la Gastronomia)
Tiquet accés: 6’00 € (brou, pa, obsequi de copa de vi buida, postres –garlanda i catànies- cafè, ús de plats i coberts.
Oferta de 20 plats d’aviram entre 5’50 i 7’00 € i de 17 vins negres entre 1’00 i 2’50 €.
Horari: 09:00 a 15:00

L’AVIRAM ES DESTAPA: 2a MOSTRA DE TAPES D’AVIRAM I VINS NEGRES (parc Sant Julià, pavelló de la plaça de la Gastronomia)
Degustacions en format i preu de tapa amb els vins de la Mostra, amenitzats amb concerts en viu de música brasilera.
Premi a la millor tapa escollida per votació popular.
Tiquet accés: 4’00 € (inclou 2 tapes + copa record).
Preu vins: D’1’00 a 2’50 €.
Preu repetició tapa: 1’50 €.
Horari: de 19:00 a 22:00


Diumenge 21 de desembre
MOSTRA DE CUINA D’AVIRAM I DE VINS NEGRES DO PENEDÈS (parc Sant Julià, pavelló de la plaça de la Gastronomia)
Tiquet accés: 6’00 € (brou, pa, obsequi de copa de vi buida, postres –garlanda i catànies- cafè, ús de plats i coberts.
Oferta de 20 plats d’aviram entre 5’50 i 7’00 € i de 17 vins negres entre 1’00 i 2’50 €.
Horari: 09:00 a 15:00



XIIa MOSTRA DE BESTIARI FESTIU DE PLOMA (recinte firal, avinguda de Catalunya)
El Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, el Gall Tomaset i el Mussolot del Campanar fan d’amfitrions de les bèsties de ploma convidades: Gallina del Carnaval de Solsona (Solsonès); Gall Sol, Oca del Novenari i Paó Zel de Malla (Osona); Voltor de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà); i Àliga-Escorpí Alicorpí de l’Escola Orlandai de Barcelona (Barcelonès).
Horari: 11:00 Plantada - 12:00 Cercavila – 13:30 Ballades de lluïment Recorregut cercavila: plaça de l’Era Enrajolada, carrers Hermenegild Clascar, General Prim i Cort, plaça de la Vila, carrers Sant Joan, la Palma, Parellada, Cort i plaça de la Vila.
Col·labora: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.
Fira del Gall del 2006