Viewat.org : fotos panoràmiques totals ... caldrà provar-ho !!!

Viewat.org és un espai web virtual on qualsevol pot aportar els seus treballs fotogràfics, en format panoràmic, i relacionar-los amb el lloc on van ser presos amb Google Maps. El web té una comunitat de fotògrafs repartits per tot el món.

Les panoràmiques que es mostren en viewAt.org poden generar-se en format esfèric complet o cilíndric. El visualitzador que genera la interactivitat i el moviment és una aplicació anomenada FlashPanoramas que fa servir el visualitzador Shockwave Flash.

La pàgina web, a més, permet exportar els punts de les panoràmics generats sobre el mapa a altres suports digitals com Google Earth. A més, altres pàgines web poden embeure les panoràmiques mitjançant un codi JavaScript. Aquestes webs també poden generar mapes i afegir els punts panoràmics mitjançant una altra funció creada a aquest efecte.

Fins al moment, la majoria de llocs que presenten imatges panoràmiques, ho fan utilitzant el fantàstic motor de QuickTime. Això no seria problema si no fos pel fet que molts navegants no tenen instal lat aquest visor.