Receptes Carbasses IX

Timbal de carbassa


Ingredients (per a 2 persones)


800 gr de carbassa
60 gr de llenties petites (pardines)
100 gr d'arròs integral
4 ceps
1 cullerada de farina de ceps
fulles de llorer
8 ametlles crues




Preparació

Tallem a trossos la carbassa i l'escalivem al forn durant 40-45 minuts
Bullim les llenties amb el llorer i les combinem amb l'arròs integral en la mateixa cocció.
Colem les llenties i l'arròs del líquid de cocció.
Tallem els ceps i els saltem a foc suau.
Separem la polpa de la carbassa de la pell amb un ganivet. També separem les anelles de pell que farem servir després.
En un bol gran i posem la polpa i un polsim de farina de cep i una mica de sal per triturar-ho més tard.
Salem també els bolets,aboquem a la pella les llenties i l'arròs.
Afegim al bol les ametlles i hi passem la batedora fins que ens quedi com un puré.
Per emplatar: el puré dins l'anella de pell de carbassa,al damunt el saltat que hem fet amb les llenties ,l'arròs i els ceps. I per decorar-ho un raig d'oli i un polsim de farina de cep.

Ous remenats amb tomàquet i sobrassada

Ingredients

Ous
Tomàquet ratllat
Sobrassada
oli,sucre i sal

Preparació

En una paella petita amb una mica d'oli i un pessic de sal, s'hi posa una bona rodanxa de sobrassada, sense pell, i es deixa esflorar. Després, es desfà amb la forquilla. Quan és fregida, s'hi tira tomàquet ratllat, un pessic de sucre i la sal, i es va remenant fins que hagi perdut l'aigua i sigui cuit. Llavors es trenquen els ous i s'hi tiren, remenant sense parar fins que estiguin esmicolats i quallats. Es serveix calent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Carles com t´ho fa per tenir tantes visites? Tindras temps aquest dissabte per ensenyarme a posar un album al blog. Una abraçada.