Festa Major de Sitges...sindria i castells


Mostra un mapa més gran

La vila de Sitges celebrarà la seva festa major aquests propers dies,Sitges és un municipi de Catalunya ubicat a la comarca del Garraf,limita amb Sant Pere de Ribes, Olivella, Begues, Gavà i Castelldefels. Aquesta vila actualment basa la seva economia en el turisme i la cultura oferint més de 4.500 places hoteleres i una gran oferta gastronòmica a l'alçada la major part d'almenys quatre estrelles. La determinació per aconseguir una alta qualitat a les seves infraestructures turístiques l'ha convertit en una destinació de primera classe.

La Festa Major se celebra en honor de Sant Bartomeu, patró de la vila.
La Festa Major comença el 21 d'agost amb el pregó i acaba el 27 amb la darrera ballada de sardanes a la platja Sant Sebastià. Els dos dies principals són el 23 i 24 d'agost.

El programa d'actes de la Festa Major és molt complert amb bastants referències a diferents actes de cultura popular (castellers ,correfoc ,balls ,etc) però si hi ha algun que des de fa 150 anys es present a la vila és el Ball de la Moixiganga (encara que havia deixat de fer-se durant alguns anys,ara torna a recuperar la seva presència)

Per consultar la programació aquí teniu el llibret editat en format pdf:



Per veure altres espais d'informació de la Festa Major us deixem els següents enllaços :



Per destacar alguns dels actes,us proposem:

Dissabte 22 d'agost
a partir de les 19.30 al Palau del Rei Moro al Carrer d'en Bosch
Gran assaig de Festa Major de la Colla Jove de Castellers de Sitges ( Festa Major )
en acabat hi haurà coca i cava per a tothom i es repartiran samarretes de color vi entre els simpatitzants.

A partir de les 22.30 Acte de Lliurament de la Bandera amb recital de poemes i cant dels Goigs de Sant Bartomeu.

Aquest any s’estrenarà una poesia de Lali Vergés i es procedirà a la benedicció i entrega de medalles als membres del nou Cos de Portants de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges. A continuació, i acompanyats de la sitgetana Agrupació Musical Suburband, cercavila ¿ns al domicili del president: Baluard, plaça de l’Ajuntament, Major, Cap de la Vila, Parellades i Bonaire.
En arribar la bandera, SÍNDRIA per a tothom. La Comissió de Festa Major i Santa Tecla us convidarà a menjar síndria, celebrant la tradició que acostuma a aplegar la família i els amics després del castell de foc tot refrescant-se amb aquesta fruita.


Diumenge 23 d'agost

A les 12 del migdia, entrada de grallers pel carrer Sant Francesc, Cap de la Vila i fins la pl. de l'Ajuntament. Encesa dels 21 morterets a càrrec de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges, en motiu dels seus 30 anys i repicada de campanes.

Sortida dels entremesos i balls populars; Gegants, Capgrossos, Drac, Àliga, Diables, Bastons, Cercolets, Pastorets, Cintes, Panderetes, Gitanes i Moixiganga, acompanyats de la Banda Unió Musical de Carlet, a un quart de tres de la tarda, i actuació castellera a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.

A les 21:00h Sopar Popular
En els Jardins Hort de Can Falç al Carreró de Can Falç, s/n
Sopar popular organitzat per la Plataforma Xató Actiu de Sitges.

Dilluns 24 d'agost
A les 14.00h Exhibició castellera a càrrec de la Colla Jove de Castellers de Sitges.
Plaça de l'Ajuntament

Dissabte 29 d'agost
Gran exhibició castellera de Festa Major amb les colles Capgrossos de Mataró, Minyons de Terrassa i la Colla Jove de Castellers de Sitges a la Plaça de l'Ajuntament.