Viewat.org : fotos panoràmiques totals ... caldrà provar-ho !!!

Viewat.org és un espai web virtual on qualsevol pot aportar els seus treballs fotogràfics, en format panoràmic, i relacionar-los amb el lloc on van ser presos amb Google Maps. El web té una comunitat de fotògrafs repartits per tot el món.

Les panoràmiques que es mostren en viewAt.org poden generar-se en format esfèric complet o cilíndric. El visualitzador que genera la interactivitat i el moviment és una aplicació anomenada FlashPanoramas que fa servir el visualitzador Shockwave Flash.

La pàgina web, a més, permet exportar els punts de les panoràmics generats sobre el mapa a altres suports digitals com Google Earth. A més, altres pàgines web poden embeure les panoràmiques mitjançant un codi JavaScript. Aquestes webs també poden generar mapes i afegir els punts panoràmics mitjançant una altra funció creada a aquest efecte.

Fins al moment, la majoria de llocs que presenten imatges panoràmiques, ho fan utilitzant el fantàstic motor de QuickTime. Això no seria problema si no fos pel fet que molts navegants no tenen instal lat aquest visor.



Per entretenir-se una estona ...REDES i l'Univers


De vegades val la pena "badar" , i per badar no vull dir perdre el temps , sinó dedicar el temps a alguna cosa que malgrat no suposi cap canvi de la nostra qualitat de vida instantània ens permet enriquir coneixements.
El programa REDES de TVE és un d'aquests proveïdors de moments de badar...
Permet sortir dels mal de caps diaris , de les rutines que ens absorbeixen i "marxar" una estona mentalment...en aquest capítol ens porten a fer un tomb per l'origen de l'univers.
Als de la Vella potser no els hi caldrà mirar-se'l...quant passava tot això ells ja hi eren !!!

12a. Fira del Camí Ral el 10 de gener a Vilanova del Camí


Mostra un mapa més gran

El proper cap de setmana tornem a arrencar amb el calendari de Fires i festes , després de les vacances nadalenques ara torna el calendari estacional dels productes...

Per començar el proper cap de setmana de 9 i 10 de gener a la vila de l'Anoia de Vilanova del Camí , on celebraran la 12a. Fira del Camí Ral , dins de les Festes de Sant Hilari.
Per veure el programa amb format pdf , cliqueu a l'enllaç:
Festes de Sant Hilari 2010 Vilanova del Camí

Un dels actes més populars dins de les Festes de Sant Hilari és la 24a. edició de la Pujada als Dipòsits , aquesta cursa (que també és pot fer caminant) , serivirà per obrir gana...hi haurà una botifarrada per esmorzar pels participants.

Per veure més informació de la cursa cliqueu al mateix cartell.

A la Fira trobareu mostra de productes artesans , mostra d'oficis ,etc ...

Una bona manera de començar l'any...
A Vilanova del Cami els Moixiganguers d'Igualada varen descarregar el seu segon 3d7 per sota l'any passat...

S'acaben les festes , tornem a la realitat ... UTOPIA !!! a Calldetenes


Mostra un mapa més gran

Les empallegoses i difícils de passar festes de nadal ja han acabat , pels qui ens costa moure'ns entre la hipocresia del "bones festes i feliç any nou" d'aquells qui no ens parlarem la resta de l'any -ep! i jo el primer !!! , arrossegat per aquest hàbit nadalenc- ara tornem a la normalitat , baixem del somni consumista i ens topem amb la realitat del 7 de gener. Ratllem els 4 mil·lions d'aturats i no sembla tenir aturador , els governs (TOTS!!!!) no sembla que tinguin cap idea clara de quan durarà això i com sortirem del forat. Per acabar de rematar-ho , els que se suposa que haurien de fer de fanals ideològics enmig de tanta foscor han renunciat a tirar del carro...i sols ens queden els bufons!!! els còmics , la faràndula , els comediants que amb les eines del fer riure i "l'encardar-se'n de tots i de tothom" ens fan present que vivim en un món de merda... i que cal moure el cul!!! cal recuperar la utopia com a instrument , com a finalitat ,i fins i tot , com a principi...
Als bancs els hi hem pagat les seves descomunals inversions avaricioses amb diners públics , els neolliberals americans demanen l'intervenció de l'estat per salvar els seus xiringuitos , i aquí els governs demanen a la gent que contribueixi a la causa amb un voluntari PAGAR I CALLAR !!!!
Al menys ens queden coses com en Leo Bassi , no us el perdeu...
Dissabte 9 de gener
UTOPIA de leo Bassi al Teatre de Calldetenes a les 10 vespre
Entrades anticipades al tele-entrades 902 10 12 12 i una hora abans al mateix teatre
. Preu de l'entrada 13€ , si ho feu amb el tele-entrades cal afegir 3€ de despeses de gestió

Fotos Cavalcada reis d'Orient a Folgueroles 2010





Aquest any hem anat a Folgueroles a veure l'arribada dels Reis d'Orient , malgrat la por de pluja i un constant degoteig la cavalcada s'ha pogut fer amb normalitat.Ses majestats amb passejat pels carrers de la vila fins arribar al pavelló cobert ,on malgrat algun entrebanc a l'entrada,han pogut rebre als més menuts i compartir la seva il·lusió per aquesta nit tant especial.
A la rua hi participaven dos membres de la colla castellera dels Sagals d'Osona ,la Sandra i en Biel , els podeu veure en altres "espais" diferents als de plaça i faixa...
Una de les nits més esperades pels menuts,i pels no tant menuts...

BRAMS 2010 ...GIRA 20è aniversari del grup

Aquest any 2010 ens portarà diferents esdeveniments interessants , que ja anirem desgranant mica en mica , però un dels que esperavem amb més ganes és el retorn del grup berguedà dels BRAMS.
Ara amb ple sidral de referèndums i ebullició sobiranista , aquest grup que sempre s'ha caracteritzat per tenir les coses clares , el missatge contundent i l'objectiu ben definit ... calia tornar-hi!!!

Primera parada al Principat , el dilluns 30 de gener a Molins de Rei...tot esperant el dissabte 7 de maig que actuaran a la comarca d'Osona a la vila de Manlleu.
Que lluny queda la nit tornant de Vic , que varem trinxar el cotxe del seu pare , venint de Pavicsa i anant a buscar la resta de companys a Torelló...ja,ja,ja.Kortatu a tota òstia al cotxe ,i fent tombarelles com les croquetes...

i com que no tant sols de gralles viuen els castellers ... faixes , camises i rock&roll !!!

Colles de l'Eix 2009 a Vic , al mig del passeig. Mercat de Música Viva i castells , una bona combinació...The Rengles & the Crossettes

Vídeos de Lurdes López





El 2009 ens va deixar gralles i tabal ... per tots a els Sagals.

L'any passat no tant sols va ser un bon any casteller , amb la recuperació de la torre de 7 ,sinó que d'altres "seccions" de la colla ens van deixar també una mostra de la seva gran qualitat,de la feina i assaig acumulats,i sobretot de la seva dedicació : els Grallers dels Sagals d'Osona.
Per la Festa Major de Vic 2009 , van tornar a oferir un impressionant concert de gralles junt amb l'altra colla de grallers de la ciutat. Aquest vídeos (fets per la Lurdes López) serveixen per tornar a gaudir de la seva qualitat , i tornar a escoltar aquest so tant casteller...

Vídeos de Lurdes López

Concert de Gralles 5 de juliol de 2009 Vic




L'escurçó... l'himne !!!








Fotos sortida Sant Quirze de Colera i Correfoc a Elna




Un gran dia ahir , varem començar aviat a 2 quarts de vuit del matí al punt de trobada de tots. Direcció Olot , Figueres , Rabós d'Empordà i Monestir de Sant Quirze de Colera.
Esmorzar al bar-restaurant que hi ha a a tocar del Monestir , ara en procés de rehabilitació. Igual que nosaltres una bona colla de caçadors de senglar ja començaven a prendre posicions a peu de serra. I cap a 2/4 11 enfilàvem el sender per fer la ruta.


Una caminada molt maca amb unes vistes excepcionals,de la platja de Banyuls i Colliure. Dinar al cim del Puig de la Calma amb unes vistes d'allò més boniques- malgrat ens va fer un dia esplèndid , millor arreserar-se una mica del vent que corria bastant fred- , a la baixada varem escurçar camí , pel dret ... fent una mica la cabreta , però sense cap entrebanc.


Després d'un cafè a la terrasa del restaurant, prenen el solet com llangardaixos,varem enfilar la segona part del dia. Aturada al celler cooperativa de Garriguella per fer "provisió" de vins i de cultura de vi - molt interessants les explicacions sobre la garnatxa empordanesa , la varietat garnatxa del cep i el "lledoner" - a més de ganes de vendre , l'home que ens va atendre tenia ganes d'explicar el seu producte i la seva feina (la del celler) , tenia ganes d'ensenyar... un gust.

Amb el temps just , enfilem cap a Elna a fer costat al Diables i Bruixes del Riberal en la seva lluita en defensa de les nostres tradicions de cultura del foc envers la monolítica administració francesa. Aquí cal fer un esment especial a tota la gent que porta anys "picant pedra" , defensant la cultura i tradició catalanes , a Catalunya Nord... hi ha molta gent,però personalment a l'Herve Pi de l'Aire Nou de Baó fa anys que li segueixo una mica tot allò que fa pel país ,pel nostre país , i els catalans del sud hauríem de prendre exemple.


Un simulacre de judici contra l'ús de la pirotècnia als correfocs , va estar força bé i distret , amb un correfoc curt...però on varen participar també els diables infantils va tancar l'acte de foc , per deixar passar a la xocolatada i el cremat...(del cremat ens estalviarem els comentaris , i el cremat també...)

Cap a 2/4 de 8 del vespre enfilàvem camí de retorn a Osona , cansats però després de passar un dia rodó... salut , companyia i solidaritat. Ja n'hi ha prou per un jorn ,no?

Àlbum Sortida Sant Quirze de Colera i Correfoc a Elna 2010 fotos de Carles Guillamón

Primer dia del 2010... comencem de nou!!!

Ja ha passat la nit vella , ens hem llevat amb el concert d'any nou i els salts de trampolí (suposo , perquè no ho he vist...) com cada any. Però amb un regust agredolç , dolç per enterrar aquest 2009 tant negra...l'any no té cap culpa,però un li ha acabat agafant mania , i agre perquè els dubtes per l'inici del 2010 són grans (laborals , personals ,etc). Però pitjor que el 2009 no pot anar !!! , toquem fusta !!!
Cal doncs comença la nova dècada amb alegries renovades , i he buscat al you tube una de les cançons que m'agraden. Ritme ska , alegre , positiva i sobretot... engrescadora. A la colla castellera criden "un pís més !!!", la cançó de Madness "One step beyond" (un pas més enllà...) és el mateix crit , encarem el 2010 amb ganes de fer "un pas més enllà"...